Stekt fläskkarré med champinjonpasta och gräslökssky | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Stekt fläskkarré med champinjonpasta och gräslökssky

Mättande och gott recept med fläskkarré och lasagneplattor, champinjoner och sockerärtor. Den stekta fläskkarrén serveras med en härlig champinjonpasta och en god gräslökssky.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Fläskkarrén saltas och peppras och steks i smör.
  2. Champinjonerna, rödlöken och sockerärtorna fräses i smör och saltas och peppras.
  3. Lasagneplattorna kokas i saltat vatten.
  4. Grädden och buljongen kokas ihop. Gräslöken tillsätts och det hela saltas och peppras.
  5. Lägg en lasagneplatta på tallriken. Lägg champinjonerna, löken och sockerärtorna på plattan och sedan en lasagneplatta till ovanpå. Skyn slås över och karrén läggs på tallriken.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 bitar fläskkarré (à 150 g)
  • smör
  • salt och vitpeppar från kvarn
  • 200 g champinjoner
  • 1 hackad rödlök
  • 2 dl strimlade sockerärtor
  • 8 lasagneplattor
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl hönsbuljong
  • 1 dl hackad gräslök
Lägg till i inköpslistan