Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Stekt fisk med japansk honungssås

Detta recept ger dig en superb, panerad fisk och en smakfull japansk sås av morot, isbergssallad och buljong som får sin goda smak av aromatisk kardemumma, soja samt söt honung. Avnjut din gyllene, stekta fisk med den japanska honungssåsen och ris.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 1998
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Vänd spättafilén i uppvispat ägg och sedan i en blandning av vetemjöl, ströbröd, salt och peppar. Lägg fiskfiléerna på ett smörgåspapper eller skärbräda att torka till lite.
  2. Sås: Skala och strimla moroten fint. Fräs detta i olja. Strimla isbergssalladen. Blanda ner detta i pannan samt fiskbuljongtärning, honung, kardemumma, japansk soja, rödvinsvinäger och vatten. Koka ca 5 minuter. Red av med mörk maizenaredning. Smaka av med salt och peppar.
  3. Värm olja i en stekpanna och stek fisken gyllengul på båda sidor.
  4. Till servering: Servera fisken med ris och såsen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g spättafilé
  • 1 ägg
  • 1/2 dl vetemjöl
  • 1/2 dl ströbröd
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • olja (till stekning)
Honungssås
  • 1 morot
  • 1/2 msk olja
  • 1/2 fiskbuljongtärning
  • 100 g isbergssallad
  • 2 msk honung
  • 2 krm kardemumma
  • 1 msk Japansk soja
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 3 dl vatten
  • 2 msk mörk maizenaredning
  • salt och peppar
Till servering
  • ris
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?