Stekt fisk med japansk honungssås

Betyg 2.9 av 5.
10 personer har röstat
0
Stekt fisk med japansk honungssås

Detta recept ger dig en superb, panerad fisk och en smakfull japansk sås av morot, isbergssallad och buljong som får sin goda smak av aromatisk kardemumma, soja samt söt honung. Avnjut din gyllene, stekta fisk med den japanska honungssåsen och ris.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 1998

Stekt fisk med japansk honungssås

Ingredienser

4 portioner
400 g  spättafilé
1   ägg
1/2 dl  vetemjöl
1/2 dl  ströbröd
1 tsk  salt
1 krm  peppar
olja (till stekning)

Honungssås

1   morot
1/2 msk  olja
1/2   fiskbuljongtärning
100 g  isbergssallad
2 msk  honung
2 krm  kardemumma
1 msk  Japansk soja
1 msk  rödvinsvinäger
3 dl  vatten
2 msk  mörk maizenaredning
salt och peppar

Till servering

ris

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.9 av 5.
10 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Citronfyllda spättafiléer
Betyg 1.7 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fiskfrikadeller med dill
Betyg 4.8 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Friterad spätta med limesås
Betyg 3.2 av 5.
22 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Spätta med gräddkokt kålrabbi och syrad lök
Betyg 3.8 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Örtpanerad spättafilé
Betyg 2.9 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Tapenadefyllda spättafiléer
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga