Stekt dansk hummer med vaniljbräserad pumpa och rosmarin

Betyg 3.5 av 5.11 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Stekt dansk hummer med vaniljbräserad pumpa och rosmarin

Festlig och lyxig hummer som du steker i olivolja. Effektfullt och ljuvligt tillbehör får du genom att steka pumpa i smör och tillsätta vanilj, rosmarin och apelsin. Som pricken över i serveras detta med en vitvinssås med smak av citron.

En tom tallrik med bestick och en grön kvist

Ingredienser

2 portioner
2 humrar (helst levande Skagerakhummer)
olivolja till stekning

Vaniljbrässerad pumpa

200 g pumpa
smör till stekning
1 vaniljstång
1 kvist färsk rosmarin
1/2 apelsin (skal och lite saft)
salt
peppar

Sås

1 dl vitt vin
3 dl hönsbuljong
smör
lite citronsaft

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Testa liknande recept

  • Pumpasoppa med varm skaldjurssallad
    Betyg 3.5 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Naturell hummer
    Betyg 3.1 av 5.18 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Fisk med hummer à l'Armoricaine
    Betyg 2.5 av 5.11 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Hummertoast
    Betyg 3 av 5.11 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Grillad hummer
    Betyg 1.8 av 5.15 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Hummersoppa
    Betyg 4.2 av 5.86 personer har röstat
    Receptet har 21 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad