Stekt citronströmming med tunnbröd och lök | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Stekt citronströmming med tunnbröd och lök

Klassisk tunnbrödsrulle som är utmärkt att ta med på utflykten. Stekt strömming marinerad med syrlig citron läggs i det mjuka brödet och blandas med lök, färskpotatis och smarrig ost.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rensa och skölj strömmingen.
  2. Marinad: Blanda ihop ingredienserna till marinaden.
  3. Lägg i strömmingen i marinaden och häll på vatten så det täcker. Låt ligga och dra i någon timme.
  4. Blanda rågmjöl och salt. Vänd strömmingen i blandningen och stek gyllenbrun i smör.
  5. Smöra tunnbrödet, lägg på alla övriga ingredienser och rulla ihop det hela.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 20 strömmingar
  • 1 dl rågmjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 8 mjukt tunnbröd
  • 16 kokta och skivade färskpotatisar
  • 2 finhackade gula lökar
  • 75 g riven ost (lagrad herrgård)
  • salt och peppar
  • smör eller margarin till stekning
Marinad
  • saft av 2 pressade citroner
  • 1 msk socker
  • 1 knippe hackad dill
Lägg till i inköpslistan