Råbiff med harissa, kapris och parmesankräm

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
0
Råbiff med harissa, kapris och parmesankräm

Laga dessa perfekta små munsbitar med råbiff som får smak av kapris, örter och harissa, serverade på en bit toast toppad med parmesankräm, cocktailkapris och riven parmesan.  

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2024

Råbiff med harissa, kapris och parmesankräm

Ingredienser

6 portioner

Parmesankräm

3 msk  majonnäs
1 tsk  vitvinsvinäger
1/2 tsk  dijonsenap
3 msk  finriven parmesan
200 g  nötinnanlår eller oxfilé
1   schalottenlök
1 msk  kapris
1/2   riven vitlöksklyfta
1/2 dl  finhackad bladpersilja
2 msk  finskuren gräslök
1–2 tsk harissa eller sambal oelek
1 tsk  dijonsenap
1/2 tsk  salt
3 krm  svartpeppar
6   skivor toastbröd (gärna brioche)
3 msk  smör
6   cocktailkapris
parmesan (till garnering)

För alla

Kontrollera noga innehållet i majonnäsen och brödet.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av bröd och smör.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfria ersättningsprodukter av bröd och smör.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym t ex parmigiano reggiano.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi986 KJ / 241 kCal
Fett14 g
Salt1.2 g
Kolhydrater14 g
Protein12 g

Testa liknande recept

Paprika- och harissayoghurt
Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Oliv- och salviapizza
Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grillad avokadotoast med ost
Betyg 4.1 av 5.
16 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grilled cheese med äpple
Betyg 3.3 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Harissa-rostad blomkål med mandel
Betyg 4 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rosmarinpotatis med kapris
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga