Stek à la Mexico | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Stek à la Mexico

Stek à la Mexico är en kryddstark stek på fransyska eller innanlår som du bräserar i en gryta. Gör en sås med stekskyn, lök, paprika, chilipeppar, vitlök och spiskummin. Servera med en sallad gjord på svarta bönor, avokado, tomater och majs. Fiesta!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Hetta upp matfett i en stekgryta. Bryn köttet runt om och stick en köttermometer i den tjockaste delen av köttet.
  2. Skala och klyfta löken. Skala vitlöksklyftorna. Skölj, kärna ur och skär paprikorna i bitar. Skölj, kärna ur och finhacka chilipepparfrukten. Tillsätt lök, paprika och chilifrukt i grytan. Krydda med spiskummin, salt och späd med vatten.
  3. Låt köttet bräsera under lock tills termometern visar 70°C om köttet skall vara lätt rosa och 75°C om köttet skall vara väl genomstekt.
  4. Ta upp köttet och låt det vila under folie, ca 10 minuter. Mixa grönsakerna och stekskyn från grytan i en mixer eller matberedare. Skiva köttet och servera med paprikasåsen samt en sallad gjord på svarta bönor, avokado, tomater och majs.

Tips

Bönsalladen går att byta mot ugnsstekt klyftpotatis kryddad med paprika, kajennpeppar och vitlök. Servera också en blandad sallad med majskorn och tomat till köttet.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 kg nötstek av fransyska eller innanlår
  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 röda paprikor
  • 1 1/2 chilipepparfrukter
  • 2 tsk mald spiskummin
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1 1/2 dl vatten
Lägg till i inköpslistan