Stek à la Mexico

Stek à la Mexico är en kryddstark stek på fransyska eller innanlår som du bräserar i en gryta. Gör en sås med stekskyn, lök, paprika, chilipeppar, vitlök och spiskummin. Servera med en sallad gjord på svarta bönor, avokado, tomater och majs. Fiesta!

Ingredienser
8 portioner
1 msk smör eller margarin
1 kg nötstek av fransyska eller innanlår
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
2 röda paprikor
1 - 1 1/2 chilipepparfrukter
2 tsk mald spiskummin
1 1/2 tsk salt
1 1/2 dl vatten
Gör så här
00:10:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jag gjorde lite annorlunda än receptet, en enklare tillagning, men resultatet blev fantastisk gott! Jag skar gul lök, paprika och chilifrukt i bitar och lade dem i en stekpåse. Köttet fick en rub av spiskummin, salt och 1 tsk vitlökspulver. Sen lades köttet ovanpå grönsakerna och stekpåsen fick vara 1 1/2 timme i ugnen på 175 grader. Köttet fick kylas ner innan det skivades upp. Såsen gjorde jag enligt beskrivning ovan. Jag serverade köttet och såsen med klyftpotatis kryddat med chiligrillkryddblandning och en grönsallad.
Ulla
2015-12-30Bra men ris tillhör. I México är potatis inte vanligt.
Reine
2013-10-24Hade ingen kummin,även chilipepparn bytte vi mot spansk röd peppar....Det smakade gott(starkt)..men inget TOPPresultat...Ska laga det igen!!
Leif
2006-10-22