Stek à la cajun
Stek à la cajun är en kryddig och mustig varmrätt som får sina fantastiska smaker av bland annat kajennpeppar, chili, kryddnejlika och timjan. Skinksteken serveras med en festlig sötpotatispytt samt en krispig sallad.
Ingredienser
8 portioner
1500 g skinkstek i bit
1 msk smör eller margarin
2 gula lökar
5 vitlöksklyftor
2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 krm kajennpeppar
3 dl köttbuljong (tärning + vatten)
1 röd paprika
1 grön paprika
2 tsk chilipulver
1 tsk timjan
1/2 tsk kryddnejlikor
Pytt
10 potatisar (10 potatisar motsvarar ca 750 g)
4 sötpotatisar (4 sötpotatisar motsvarar ca 750 g)
2 purjolökar
1/2 dl olja
2 tsk salt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Fantastisk gott, går även utmärkt med nötkött.
Helene
2008-04-06Mycket god variant på skinkstek. Lite sting och mycket mustig sås gör denna rätt perfekt både på lördagkvällen och som söndgasmiddag.
Ann-marie
2007-12-08Lagom stark och mycket god,
Björn
2006-03-05