Stek à la cajun
![Stek à la cajun](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,f_auto,q_auto,dpr_2,w_710,h_710,c_lfill/v1589267894/Receptsidan/fallback-receptbild-liten.jpg)
Stek à la cajun är en kryddig och mustig varmrätt som får sina fantastiska smaker av bland annat kajennpeppar, chili, kryddnejlika och timjan. Skinksteken serveras med en festlig sötpotatispytt samt en krispig sallad.
![Stek à la cajun](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,f_auto,q_auto,dpr_2,w_710,h_710,c_lfill/v1589267894/Receptsidan/fallback-receptbild-liten.jpg)
Ingredienser
8 portioner
1500 g skinkstek i bit
1 msk smör eller margarin
2 gula lökar
5 vitlöksklyftor
2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 krm kajennpeppar
3 dl köttbuljong (tärning + vatten)
1 röd paprika
1 grön paprika
2 tsk chilipulver
1 tsk timjan
1/2 tsk kryddnejlikor
Pytt
10 potatisar (10 potatisar motsvarar ca 750 g)
4 sötpotatisar (4 sötpotatisar motsvarar ca 750 g)
2 purjolökar
1/2 dl olja
2 tsk salt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Fantastisk gott, går även utmärkt med nötkött.
Helene
2008-04-06Mycket god variant på skinkstek. Lite sting och mycket mustig sås gör denna rätt perfekt både på lördagkvällen och som söndgasmiddag.
Ann-marie
2007-12-08Lagom stark och mycket god,
Björn
2006-03-05