Stek à la cajun

Stek à la cajun är en kryddig och mustig varmrätt som får sina fantastiska smaker av bland annat kajennpeppar, chili, kryddnejlika och timjan. Skinksteken serveras med en festlig sötpotatispytt samt en krispig sallad.

Ingredienser
8 portioner
1500 g skinkstek i bit
1 msk smör eller margarin
2 gula lökar
5 vitlöksklyftor
2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 krm kajennpeppar
3 dl köttbuljong (tärning + vatten)
1 röd paprika
1 grön paprika
2 tsk chilipulver
1 tsk timjan
1/2 tsk kryddnejlikor
Pytt
10 potatisar (10 potatisar motsvarar ca 750 g)
4 sötpotatisar (4 sötpotatisar motsvarar ca 750 g)
2 purjolökar
1/2 dl olja
2 tsk salt
Gör så här
01:00:00
00:15:00
00:15:00
00:05:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
4 stFantastisk gott, går även utmärkt med nötkött.
Helene
Mycket god variant på skinkstek. Lite sting och mycket mustig sås gör denna rätt perfekt både på lördagkvällen och som söndgasmiddag.
Ann-marie
Lagom stark och mycket god,
Björn
Glömde sötpotatis så jag kokade potatis istället. Steken blev mycket god och saftig. Jag var lite försiktig med nejlikor och tog bara tre korn, det räckte för att ge en pikant smak till steken. Buljongen är en fin såsgrund även om den är rätt stark.
Alf