Steel cut oats, gröt med fikon- och äpplekompott

Betyg 5 av 5.4 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Steel cut oats, gröt med fikon- och äpplekompott

Det här är en liten proteinbomb i frukostform. När man tillverkar steel cut oats valsar man inte havregrynen utan klipper dem istället. Konsistenser blir därför grövre och får en fylligare nötig smak.

Steel cut oats, gröt med fikon- och äpplekompott

Ingredienser

4 portioner

Äpple- och fikonkompott

2 röda äpplen
2 färska fikon
1/2 dl råsocker
1 vaniljstång

Gröt

3 dl steel cut oats (klippta havregryn)
2 dl vatten
4 dl naturell, osötad mandeldryck
1/2 tsk nymalda kardemummakärnor
1/2 tsk vaniljsocker
2 krm salt

Till servering

1 dl skyr eller kvarg
1/2 dl hackade, rostade hasselnötter
skummad mandeldryck

Gör så här

00:15:00
00:01:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Godaste gröten! Vi hade inte färsk fikon, därför använde vi torkad men den blev god i alla fall. Tack för superbra recept.

    Lanja

Näringsvärde per portion

Energi1250 KJ / 299 kCal
Fett9 g
Salt0.9 g
Kolhydrater47 g
Protein6 g

Testa liknande recept

  • Steel cut oats med äpple och kanel
    Betyg 4.6 av 5.19 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Steel cut overnight oats
    Betyg 4.3 av 5.16 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad