Böcklingsallad med mörkt bröd
En sallad med stor personlighet och smak är denna böcklingsallad som du serverar med mörkt bröd. Böcklingens och sardellernas sälta får sällskap av tomaternas sötma tillsammans med hårdkokta ägg och salladen serverar du med färska örtkryddor.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2004
Ingredienser
4 portioner
4 ägg
4 böcklingar
4 tomater
1 knippe rädisor
1 burk sardeller (à 53 g)
2 dl finhackade kryddor, t ex gräslök, dill och persilja
2 msk olivolja
2 tsk vinäger
Till servering
4 skivor fullkornsbröd
För alla
Fri från laktos och mjölkprotein. Obs! välj glutenfritt bröd vid celiaki.
Gör äggfri: uteslut äggen och använd i stället naturell färskost, formad till ägg med hjälp av en matsked.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer