Böcklingsallad med mörkt bröd | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Böcklingsallad med mörkt bröd

En sallad med stor personlighet och smak är denna böcklingsallad som du serverar med mörkt bröd. Böcklingens och sardellernas sälta får sällskap av tomaternas sötma tillsammans med hårdkokta ägg och salladen serverar du med färska örtkryddor.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2004
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Hårdkoka äggen. Spola de färdiga äggen i kallt vatten. Skala och skär dem i halvor.
  2. Dra av skinnet på böcklingen och filea den.
  3. Skölj och skär tomaterna i bitar. Skölj och ansa rädisorna.
  4. Blanda samman böckling, tomater, sardeller och färska kryddor. Lägg ägghalvor och rädisor bredvid. Ringla över olja och vinäger. Krydda.
  5. Till servering: Servera med en skiva mörkt bröd.

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein. Obs! välj glutenfritt bröd vid celiaki.
Gör äggfri: uteslut äggen och använd i stället naturell färskost, formad till ägg med hjälp av en matsked.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 ägg
  • 4 böcklingar
  • 4 tomater
  • 1 knippe rädisor
  • 1 burk sardeller (à 53 g)
  • 2 dl finhackade kryddor, t ex gräslök, dill och persilja
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk vinäger
Till servering
  • 4 skivor fullkornsbröd
Lägg till i inköpslistan