Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Squashsoppa med parmesanbollar

Charmant och god är denna squashsoppa med parmesanbollar. Squash och salladslök fräses lätt och får koka upp med en rustik buljong. Den förträffliga osten river du och blandar i kvarg med kajennpeppar och paprika, som du rullar till bollar.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj och strimla squashen. Skölj och strimla löken. Fräs squash och lök i matfettet i en gryta, stor nog för soppkok.
  2. Pudra över mjölet, rör om och späd med buljongen. Låt koka under lock ca 15 min. Smaka av soppan med salt och peppar.
  3. Parmesanbollar: Blanda osten med kvarg till en fast smet. Smaka av med paprikapulver och kajennpeppar. Forma smeten till små, runda bollar.
  4. Servera soppan med parmesanbollar, som var och en får lägga i sin sopptallrik, samt bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 squash
  • 1 knippa salladslök
  • 2 msk smör eller margarin
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 1/5 l grönsaksbuljong (tärning + vatten)
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • bröd till servering
Parmesanbollar
  • 2 dl färskriven parmesanost
  • 3 msk kvarg
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 krm kajennpeppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1661 kJ / 397 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept