Squashsoppa med parmesanbollar
![Squashsoppa med parmesanbollar](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,f_auto,q_auto,dpr_2,w_710,h_710,c_lfill/v1589267894/Receptsidan/fallback-receptbild-liten.jpg)
Charmant och god är denna squashsoppa med parmesanbollar. Squash och salladslök fräses lätt och får koka upp med en rustik buljong. Den förträffliga osten river du och blandar i kvarg med kajennpeppar och paprika, som du rullar till bollar.
![Squashsoppa med parmesanbollar](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,f_auto,q_auto,dpr_2,w_710,h_710,c_lfill/v1589267894/Receptsidan/fallback-receptbild-liten.jpg)
Ingredienser
4 portioner
2 squash
1 knippa salladslök
2 msk smör eller margarin
2 msk vetemjöl
1 1/5 l grönsaksbuljong (tärning + vatten)
1 tsk salt
1 krm peppar
bröd till servering
Parmesanbollar
2 dl färskriven parmesan
3 msk kvarg
1 tsk paprikapulver
1 krm kajennpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1661 KJ / 397 kCal
Fett16 g
Salt4.9 g
Kolhydrater45 g
Protein17 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Soppan smakar inte så mycket i sig själv, men var god med ostbollarna! Jag mixade soppan, och då gillade även barnen den.
Kristina
2012-08-21