Squashsoppa med currycottage cheese | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Squashsoppa med currycottage cheese

Snabb squashsoppa med currycottage cheese passar bra när du har ont om tid. Koka ihop den härliga soppan och servera sedan direkt med en klick smaksatt cottage cheese. Du kan lätt variera smaken på din cottage cheeseröra genom att byta curryn mot paprikapulver.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj, ansa och strimla purjolöken. Skölj och skär squashen i mindre tärningar.
  2. Hetta upp olja i en gryta. Fräs lök och squash i oljan.
  3. Häll över grönsaksbuljong och låt soppan koka ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar. Rör ner hackad persilja.
  4. Blanda cottage cheese med curry, vinäger och farin. Servera soppa med currycottage cheese som var och en får klicka i sin sopptallrik samt bröd.

Tips

Curryn kan bytas ut mot paprikapulver för att få en annan smakbrytning.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 purjolök
  • 3 squash (3 st motsvarar ca 750 g)
  • 1 msk olja
  • 1 l grönsaksbuljong (tärning + vatten)
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 dl persilja
  • 1 liten burk cottage cheese (à 250 g)
  • 1 msk curry
  • 1/2 msk vinäger
  • 1/2 msk farin
Lägg till i inköpslistan