Squashlasagne | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Squashlasagne

Denna smakrika squashlasagne gör du genom att varva stekta squashskivorna med lasagneplattor och len tomat- och mjölksås i en form. Gratinera den mumsiga lasagnen toppad med ost och servera sedan med en krispig sallad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Börja med såsen. Smält matfettet i en kastrull. Rör i mjölet och späd med mjölken. Låt koka under omrörning ca 5 min.
  3. Blanda i de finkrossade tomaterna och smaka av med salt och peppar. Skölj och skär squashen i skivor. Stek squashskivorna i oljan i en stekpanna.
  4. Krydda med salt och peppar. Varva squashskivorna med lasagneplattor och sås i en lätt smord ugnssäker form. Låt översta och understa lagret vara sås.
  5. Strössla osten över. Gratinera i nedre delen av ugnen i ca 30 min. Servera squashlasagnen med en blandad sallad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 squash (à ca 250 g)
  • 1 msk olja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 12 lasagneplattor
  • 2 dl riven ost
Sås
  • 2 msk smör eller margarin
  • 3 msk vetemjöl
  • 4 dl mjölk
  • 1 förp finkrossade tomater med basilika (à 500 g)
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
Lägg till i inköpslistan