Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Squashkaka "Lotus Surprise"

Squashkakan "Lotus Surprise" är en läcker och otroligt god kaka med rika smaker från bland annat squashen och bittermandeln. Kakan serveras med vispgrädde, sylt eller bär för en optimal smakupplevelse.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj, skala och kärna ur squashen. Skär den i mindre bitar och förväll den i ca 10 minuter i kokande vatten. Häll av vattnet och låt squashen svalna.
  2. Mixa squashen med mixerstav eller i matberedare. Låt den rinna av i ca 15 minuter i ett durkslag.
  3. Sätt ugnen på 200°C. Vispa äggen med sockret så att det blir vitt och pösigt. Vispa ut mjölet i mjölken och blanda under omrörning ner vätskan i äggsmeten. Riv bittermandeln. Tillsätt den och squashen.
  4. Häll blandningen i en smord liten långpanna, 20 x 30 cm (för 6 bitar), eller en rund 3-litersform, ca 26 cm i diameter (för 6 bitar). Grädda i nedre delen av ugnen i 1 1/2 timme. Täck ev med bakplåtspapper. 
  5. Till servering: Servera med vispad grädde, sylt eller bär.

För alla

Innehåller gluten, ägg och mjölk.

Tips

Den här kakan påminner om en grynig ostkaka. Bäst resultat får man om man använder riktigt stor squash och är noggrann med att ta ut innanmätet så att inga kärnor slinker med (ger en besk bismak). Tiden i ugnen varierar lite beroende på squashsort och hur mogen den är.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 1 1/2 kg squash
  • 4 ägg
  • 1 3/4 dl socker
  • 1 dl vetemjöl
  • 5 dl mjölk
  • 1 riven bittermandel
Till servering
  • vispad grädde
  • sylt
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer