Squashkaka "Lotus Surprise"

Squashkakan "Lotus Surprise" är en läcker och otroligt god kaka med rika smaker från bland annat squashen och bittermandeln. Kakan serveras med vispgrädde, sylt eller bär för en optimal smakupplevelse.

Ingredienser
6 portioner
1 1/2 kg squash
4 ägg
1 3/4 dl socker
1 dl vetemjöl
5 dl mjölk
1 riven bittermandel
Till servering
vispad grädde
sylt
För alla
Innehåller gluten, ägg och mjölk.
Gör så här
Tips
Den här kakan påminner om en grynig ostkaka. Bäst resultat får man om man använder riktigt stor squash och är noggrann med att ta ut innanmätet så att inga kärnor slinker med (ger en besk bismak). Tiden i ugnen varierar lite beroende på squashsort och hur mogen den är.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Lite intetsägande, smakar inte så mycket men var ändå helt okej. Väntar dock fortfarande på min överraskning.
Jennifer
2020-09-25Att föra tankarna till ostkaka är orättvist för squashkakan. Jag har gjort den några gånger nu och gillar den mer och mer, särskilt sedan jag börjat med ½-1 msk riven färsk ingefära i smeten.
Ingemar
2003-09-06