Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Spritsade köttbullar

Med det här receptet på spritsade köttbullar får du garanterat smakrika, fylliga och saftiga köttbullar. Dessutom slipper du rulla köttbullarna, för du spritsar dom direkt i pannan. Ett oklanderligt recept.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2004
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Bland ströbröd och mjölk. Låt stå och svälla i ca 10 minuter.
  2. Skala och riv löken på rivjärn. Blanda ner lök, färs, ägg, senap, salt och pappar i ströbrödsblandningen. Arbeta till en smidig färs. Lägg hälfen av färsen i en kraftig spritspåse utav tyll (plast-/metallspets).
  3. Hetta upp lite av matfettet i en stekpanna. När det är ljusgult och har slutat skumma spritsas färsen i och skärs av emellan med en vass kniv till små köttbullar. Stek köttbullarna runt om i ca 8 minuter. Stek resten av färsen i resterade matfett på samma sätt.

För alla

Gör glutenfri: använd ströbröd utan gluten eller byt ut störbrödet mot ren havre.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt ströbröd eller havregryn. Välj vatten eller mjölkfritt alternativ, t ex Solhavre. Stek i olja eller mjölkfritt margarin.
Gör äggfri: använd ströbröd utan ägg och uteslut ägget i färsen.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 1 dl ströbröd
  • 2 dl mjölk
  • 1 gul lök
  • 800 g köttfärs
  • 1 ägg
  • 1 msk senap
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 tsk salt
  • 2 krm malen vitpeppar
  • 3 msk margarin eller smör till stekning
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer