Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Spjäll med ört- och apelsinsås

De här tunna revbensspjäll som penslats med apelsinmarmelad, soja och grovmalen svartpeppar smakar ljuvligt gott. Till spjällen serveras en sås av färska örter, apelsiner och rödlök. Spjällen med ört- och apelsinsås tar cirka en timma att tillaga.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär revbensspjället i portionsbitar utmed benen.
  2. Blanda olja, marmelad, soja, salt och peppar. Pensla revbensspjällen med blandningen och lägg i en ugnssäker form. Stek i mitten av ugnen i 225°C, ca 25 min.
  3. Sås: Skala och finhacka rödlöken. Blanda lök, örter, apelsinsaft och -skal med yoghurten. Smaka av med salt och peppar. Servera revbensspjällen med såsen, klyftpotatis och strimlad isbergssallat.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kg tunna revbensspjäll
  • 2 msk olja
  • 2 msk apelsinmarmelad
  • 1 msk soja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm grovmald svartpeppar
Sås
  • 1 rödlök
  • 1 dl hackade färska örter t ex basilika, persilja, rosmarin
  • saft och skal av 1/2 apelsin
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm grovmald svartpeppar
Lägg till i inköpslistan