Spjäll med ört- och apelsinsås

Betyg 3 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Spjäll med ört- och apelsinsås

De här tunna revbensspjäll som penslats med apelsinmarmelad, soja och grovmalen svartpeppar smakar ljuvligt gott. Till spjällen serveras en sås av färska örter, apelsiner och rödlök. Spjällen med ört- och apelsinsås tar cirka en timma att tillaga.

En tom tallrik med bestick och en grön kvist

Ingredienser

4 portioner
1 kg tunna revbensspjäll
2 msk olja
2 msk apelsinmarmelad
1 msk soja
1 tsk salt
1 krm grovmald svartpeppar

Sås

1 rödlök
1 dl hackade färska örter t ex basilika, persilja, rosmarin
saft och skal av 1/2 apelsin
2 dl matlagningsyoghurt
1/2 tsk salt
1 krm grovmald svartpeppar

Gör så här

00:25:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Jättegott och enkelt gör vi fler gånger

    Maud

Testa liknande recept

  • Spjäll med aprikos och chili
    Betyg 2.8 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Revbensspjäll med kumquats
    Betyg 3 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Grillade revben
    Betyg 3 av 5.21 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Grymma kamben
    Betyg 2.9 av 5.36 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Tjocka revben i ugn med ingefärsglaze
    Betyg 4.2 av 5.174 personer har röstat
    Receptet har 70 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Revbensspjäll med honung och chili
    Betyg 3.2 av 5.60 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad