Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Spirulina- och limebollar med sesam

Nyttigt godis som kommer bli mycket omtyckt kan du göra med detta läckra recept på spirulina- och limebollar. Blanda snabbt mixade pumpakärnor och solrosfrön till en seg, sötsyrlig smet och servera bollarna täckta av vackra sesamfrön.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 20 små bollar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Mixa solrosfrön och pumpakärnor till ett mjöl i en matberedare.Tillsätt ev spirulinapulver och mixa tills det blandar sig.
  2. Tillsätt russin, aprikoser, lime och honung. Mixa till en seg smet.
  3. Forma smeten till bollar och rulla i sesamfrön.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 20 små bollar
  • 1 1/2 dl solrosfrön (naturella)
  • 1 1/2 dl pumpakärnor (naturella)
  • 2 tsk spirulina (kan uteslutas)
  • 1 dl russin
  • 5 torkade aprikoser
  • färskpressad juice + skal av 1 lime
  • 1 msk honung
  • 1/2 dl sesamfrön
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?