Panforte med kaffe och apelsin

Betyg 4.6 av 5.
7 personer har röstat
2
Panforte med kaffe och apelsin

Ett recept på magnifik panforte med smak av kaffe och apelsin som du bara måste prova. Låt chokladen smälta i sockerblandningen före du rör ihop den med de andra ingredienserna och brer ut i en ugnsform. Låt svalna helt innan du skär upp bitar.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2010

Panforte med kaffe och apelsin

Ingredienser

40 bitar
smör till formen
150 g  mörk choklad
1 dl  honung
1 1/2 dl  socker
250 g  blandade nötter, t ex mandel, hasselnötter pistagenötter
1 dl  russin (gärna gula)
100 g  torkade aprikoser eller annan torkad frukt
rivet skal av 2   apelsiner
1 dl  vetemjöl
2 msk  riktigt starkt kaffe
florsocker

För alla

Fri från ägg. Innehåller gluten.
Gör laktosfri: använd ren mörk choklad av god kvalitet, byt smör mot laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd ren mörk choklad av god kvalitet, byt smör mot mjölkfritt matfett.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.6 av 5.
7 personer har röstat

Kommentarer

Gott mellanting mellan godis och kaka. "Vuxen" smak. Nästa gång ska jag skära aprikoserna i små, små bitar, som russin ungefär. Lite större bitar var inte så aptitligt.

Sofia

2010-12-28

Gjorde detta recept veganskt genom att byta ut honungen mot sirap. Tycker det blev en rätt god och seg kaka, passar nog allra bäst till kaffe.

Maria

2010-12-22

Testa liknande recept

Café au lait
Betyg 3.2 av 5.
9 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Salt kaffekola
Betyg 3.1 av 5.
146 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pistagefyllda aprikoser
Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Favoritbollar
Betyg 2.4 av 5.
107 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Fransk nougat med pistage och rosenvatten
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Bars med nötter och torkad frukt
Betyg 3.6 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga