Panforte med kaffe och apelsin

Betyg 4.6 av 5.
7 personer har röstat
2
Panforte med kaffe och apelsin

Ett recept på magnifik panforte med smak av kaffe och apelsin som du bara måste prova. Låt chokladen smälta i sockerblandningen före du rör ihop den med de andra ingredienserna och brer ut i en ugnsform. Låt svalna helt innan du skär upp bitar.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2010

Panforte med kaffe och apelsin

Ingredienser

40 bitar
smör till formen
150 g mörk choklad
1 dl honung
1 1/2 dl socker
250 g blandade nötter, t ex mandel, hasselnötter pistagenötter
1 dl russin (gärna gula)
100 g torkade aprikoser eller annan torkad frukt
rivet skal av 2 apelsiner
1 dl vetemjöl
2 msk riktigt starkt kaffe
florsocker

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.6 av 5.
7 personer har röstat

Kommentarer

Gott mellanting mellan godis och kaka. "Vuxen" smak. Nästa gång ska jag skära aprikoserna i små, små bitar, som russin ungefär. Lite större bitar var inte så aptitligt.

Sofia

2010-12-28

Gjorde detta recept veganskt genom att byta ut honungen mot sirap. Tycker det blev en rätt god och seg kaka, passar nog allra bäst till kaffe.

Maria

2010-12-22

Testa liknande recept

Café au lait
Betyg 3.2 av 5.
9 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Pistagefyllda aprikoser
Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Hemmagjord blomsternäring
Betyg 4.4 av 5.
24 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Hemmagjord kaffeskrubb
Betyg 3.8 av 5.
12 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Aprikossnitt med ädelost och pistage
Betyg 3.1 av 5.
89 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Espressomousse
Betyg 3 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga