Panforte med kaffe och apelsin
Ett recept på magnifik panforte med smak av kaffe och apelsin som du bara måste prova. Låt chokladen smälta i sockerblandningen före du rör ihop den med de andra ingredienserna och brer ut i en ugnsform. Låt svalna helt innan du skär upp bitar.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2010
Ingredienser
40 bitar
smör till formen
150 g mörk choklad
1 dl honung
1 1/2 dl socker
250 g blandade nötter, t ex mandel, hasselnötter pistagenötter
1 dl russin (gärna gula)
100 g torkade aprikoser eller annan torkad frukt
rivet skal av 2 apelsiner
1 dl vetemjöl
2 msk riktigt starkt kaffe
florsocker
För alla
Fri från ägg. Innehåller gluten.
Gör laktosfri: använd ren mörk choklad av god kvalitet, byt smör mot laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd ren mörk choklad av god kvalitet, byt smör mot mjölkfritt matfett.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Gott mellanting mellan godis och kaka. "Vuxen" smak. Nästa gång ska jag skära aprikoserna i små, små bitar, som russin ungefär. Lite större bitar var inte så aptitligt.
Sofia
2010-12-28Gjorde detta recept veganskt genom att byta ut honungen mot sirap. Tycker det blev en rätt god och seg kaka, passar nog allra bäst till kaffe.
Maria
2010-12-22