Panforte med kaffe och apelsin

7
2
Panforte med kaffe och apelsin

Ett recept på magnifik panforte med smak av kaffe och apelsin som du bara måste prova. Låt chokladen smälta i sockerblandningen före du rör ihop den med de andra ingredienserna och brer ut i en ugnsform. Låt svalna helt innan du skär upp bitar.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2010

Panforte med kaffe och apelsin

Ingredienser

40 bitar
smör till formen
150 g mörk choklad
1 dl honung
1 1/2 dl socker
250 g blandade nötter, t ex mandel, hasselnötter pistagenötter
1 dl russin (gärna gula)
100 g torkade aprikoser eller annan torkad frukt
rivet skal av 2 apelsiner
1 dl vetemjöl
2 msk riktigt starkt kaffe
florsocker

För alla

Fri från ägg. Innehåller gluten.
Gör laktosfri: använd ren mörk choklad av god kvalitet, byt smör mot laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd ren mörk choklad av god kvalitet, byt smör mot mjölkfritt matfett.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer

Sofia

2010-12-28

Gott mellanting mellan godis och kaka. "Vuxen" smak. Nästa gång ska jag skära aprikoserna i små, små bitar, som russin ungefär. Lite större bitar var inte så aptitligt.

Maria

2010-12-22

Gjorde detta recept veganskt genom att byta ut honungen mot sirap. Tycker det blev en rätt god och seg kaka, passar nog allra bäst till kaffe.