Spidercake till Halloween

Spidercake, eller morotskaka med spindelmönster av choklad, är en given succé till Halloween. Morotskakan ger du smak av kanel, hasselnötter och russin medan den krämiga toppingen över kakan byggs upp av cream cheese, crème fraiche och honung.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2002

Ingredienser
10 portioner
3 dl majsolja
3 dl socker
4 ägg
5 dl vetemjöl
2 tsk kanel
1 tsk bikarbonat
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
8 dl fint rivna morötter
2 1/2 dl hackade hasselnötter
2 1/2 dl russin
Topping
400 g cream cheese
2 dl crème fraiche
3 msk honung
Dekor
blockchoklad
För alla
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri creme cheese, crème fraiche och choklad.
Gör mjölkproteinfri: byt ut creme cheese mot mjölkproteinfri creame cheese. Byt ut creme fraiche mot imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Välj mjölkproteinfri choklad till dekoration.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
gott!!
Jennifer
2020-10-26Bjöd på denna både på min Halloween-fest samt på jobbet och den blev succé !!
Marie
2018-10-28saknar bild...
Maria
2006-11-01