Spidercake till Halloween

Spidercake, eller morotskaka med spindelmönster av choklad, är en given succé till Halloween. Morotskakan ger du smak av kanel, hasselnötter och russin medan den krämiga toppingen över kakan byggs upp av cream cheese, crème fraiche och honung.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2002

Ingredienser
10 portioner
3 dl majsolja
3 dl socker
4 ägg
5 dl vetemjöl
2 tsk kanel
1 tsk bikarbonat
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
8 dl fint rivna morötter
2 1/2 dl hackade hasselnötter
2 1/2 dl russin
Topping
400 g cream cheese
2 dl crème fraiche
3 msk honung
Dekor
blockchoklad
Gör så här
01:00:00
01:00:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Bjöd på denna både på min Halloween-fest samt på jobbet och den blev succé !!
Marie
2018-10-28saknar bild...
Maria
2006-11-01Mycket smarrig och god kaka som kan göras i förväg. Toppingen kan med fördel färgas med grön karamellfärg och insidan med röd, om man skall ha den "blodig" och läskig!!!!!!
Therese
2004-11-01