Spidercake till Halloween

102
7
Spidercake till Halloween

Spidercake, eller morotskaka med spindelmönster av choklad, är en given succé till Halloween. Morotskakan ger du smak av kanel, hasselnötter och russin medan den krämiga toppingen över kakan byggs upp av cream cheese, crème fraiche och honung.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2002

Spidercake till Halloween

Ingredienser

10 portioner
3 dl majsolja
3 dl socker
4 ägg
5 dl vetemjöl
2 tsk kanel
1 tsk bikarbonat
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
8 dl fint rivna morötter
2 1/2 dl hackade hasselnötter
2 1/2 dl russin

Topping

400 g cream cheese
2 dl crème fraiche
3 msk honung

Dekor

blockchoklad

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri creme cheese, crème fraiche och choklad.
Gör mjölkproteinfri: byt ut creme cheese mot mjölkproteinfri creame cheese. Byt ut creme fraiche mot imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Välj mjölkproteinfri choklad till dekoration.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

102

Kommentarer

Jennifer

2020-10-26

gott!!

Marie

2018-10-28

Bjöd på denna både på min Halloween-fest samt på jobbet och den blev succé !!

Maria

2006-11-01

saknar bild...