Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kapten Blods ögon i blodsås till Halloween

Kapten Blods ögon i blodsås, kan det bli läskigare än så? Med litchie, grapefrukt och hallonkräm skapar du denna efterrätt ganska enkelt. Lite smält choklad avslutar det hela. Efterrätten är härligt söt av hallonen och får god syra av grapefrukten.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela grapefrukterna med en liten kniv så att du får sicksackmönster.
  2. Pressa ut grapejuicen med en juicepress. Spara juicen.
  3. Fyll grapefruktskalen till hälften med hallonkräm.
  4. Häll av spadet från litchiefrukterna.
  5. Smält blockchokladen och fyll försiktigt den håliga sidan av frukterna. Placera dem i krämen så att det ser ut som stirrande ögon.

För alla

Innehåller inte gluten eller ägg.
Mjölk ingår i blockchokladen, så använd i stället ren mörk choklad eller byt chokladen mot russin.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 6 grapefrukter
  • 1 l hallonkräm
  • 1 1/2 burkar litchie (skal- och kärnfria stenfrukter)
  • ca 100 g blockchoklad
Lägg till i inköpslistan