Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Medel

Spicy Hot Vulcano

Denna spännande chokladdryck med mjölkbas tillagar du snabbt. Kryddor som chili och ingefära ger den en extra kick samt lite hetta och den serveras med fördel i värmetåliga glas, toppad med vispad grädde och riven choklad, mums!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Värm mjölk i en kastrull (så att den inte kokar). Bryt ner chokladen och tillsätt grädde under omröring.
  2. När chokladen smält, tillsätt socker och saften från en halv apelsin. Rör runt hela tiden.
  3. Riv ner ingefära och tillsätt samtidig en nypa svartpeppar.
  4. Skruva upp värmen och riv ner en halv del chili. Låt koka upp under ett ögonblick så att den får en vulkaneffekt, men bränn inte mjölken.
  5. Skruva ner värmen och tillsätt den andra delen chili. Låt puttra på låg värme ett par minuter.
  6. Häll upp kakaodrycken i ett värmetåligt glas. Garnera med riven ingefära. Toppa med vispad grädde.

Recept från Marabou Premium.

Tips

Drycken går förstås lika bra att göra på laktosfria mejeriprodukter samt soja- och havrebaserade alternativ.

Ingredienser

Portioner: 1
  • 3 1/2 dl mellanmjölk
  • 50 g choklad Premium, 70 %
  • 1 dl vispgrädde
  • 1/2 apelsin
  • 2 tsk rivet råsocker
  • 1 ingefära
  • 1 nypa svartpeppar
  • 1/2 st chili (medelstark)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?