Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Medel

Orange Explosion

Det här är en julvariant av den klassiska chokladdrycken, som med rivet apelsinskal och ingefära blir en explosion av fräscha smaker! Tillsätt kardemumma och råsocker efter tycke och häll upp chokladen i värmetåliga glas för servering!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Värm grädden och mjölken under konstant omrörning.
  2. Tillsätt chokladrutorna som smälter i grädd- och mjölkblandningen.
  3. Blanda ner det rivna skalet från apelsinen, pressa ner apelsinjuicen.
  4. Blanda ner riven ingefära (mängd efter smak och tycke).
  5. Tillsätt ett par nypor råsocker.
  6. Smaka av med kardemumma.

Recept från Marabou Premium.

Tips

Drycken går förstås lika bra att göra på laktosfria mejeriprodukter samt soja- och havrebaserade alternativ.

Ingredienser

Portioner: 1
  • 2 1/2 dl vispgrädde
  • 1 dl mellanmjölk
  • 3 rutor choklad (70 %)
  • 2 rutor choklad (86 %)
  • skal från 1 apelsin
  • juice från 1/2 apelsin
  • 1 bit riven ingefära
  • 2 nypor råsocker
  • 1 nypa kardemumma
Lägg till i inköpslistan