Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Spett med två filéer

Här får du två olika marinader som passar till varsitt kött. Den första marinaden med vinäger, soja och grillkrydda ger fina smaker till fläskfilé medan kycklingfiléerna marineras i den andra marinaden på bland annat citron, lök och koriander.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 1997
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Vispa samman marinaderna i 2 bunkar.
  2. Skär filéerna i bitar lagom för spetten och lägg köttet i 2 plastpåsar.
  3. Häll marinad 1 i påsen med fläskfilé och marinad 2 över kycklingfilén. Knyt till och lägg i kylen ett par timmar. Häll av marinaderna, men spara dem.
  4. Skär löken i klyftor och paprikan i bitar. Varva köttet med lökklyftor och paprikabitar på spetten. Grilla spetten.
  5. Marinaderna kan användas till pensling under grillningen om så behövs - men inte som grillsås.
  6. Servera gärna tillsammans med Kryddgrön potatissallad.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 700 g fläskfilé
  • 700 g kycklingfilé
  • 4 rödlökar
  • 4 paprikor i olika färger
Marinad 1
  • 1 dl rapsolja
  • 2 tsk vinäger
  • 1 msk soja
  • salt
  • 1 tsk grillkrydda
Marinad 2
  • 1 dl rapsolja
  • 2 msk pressad citron
  • 1 liten hackad rödlök
  • 1 tsk koriander
  • salt och svartpeppar
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer