Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Grillspett med mangomarinad

Grillspett med mangomarinad är exotiska grillspett med fläskfilé och fruktiga smaker. Marinera fläskfilé i en marinad av schalottenlök, mango, rapsolja, brun farin, curry och vinäger och spetta upp med ananas och tomat. Grilla och servera.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Marinad: Skala och finhacka löken. Mosa mangoköttet. Blanda det i en kastrull med olja, lök, socker, salt, kryddor och vinäger. Koka upp och kyl.
  2. Putsa och skär filén i bitar. Lägg dem i marinaden. Låt dem ligga så länge som möjligt, gärna över natten, i kylen.
  3. Lyft upp filébitarna och trä dem på spett. Varva med ananasbitar och tomater. Börja och sluta med kött. Grilla spetten ca 12 min. Pensla på lite av marinaden under tiden.
  4. Servera med kokt ris blandat med hackad röd paprika.

Ingredienser

Portioner: 4
  • ca 500 g fläskfilé
  • 1 burk ananasringar
  • 12 cocktailtomater
Marinad
  • 1 schalottenlök
  • 1 liten mango
  • 2 msk rapsolja
  • 2 msk Brun Farin
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk curry
  • 2 tsk vitvinsvinäger eller balsamvinäger
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer