Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kryddgrön potatissallad

Denna potatissallad med färska örter och sallad kan du servera ljummen eller kall som tillbehör till kött. Med rädisor, persilja och gräslök som några smaksättare i potatissalladen får du en fräsch och matig sallad, som du toppar med lite dressing.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 1997
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Borsta potatisen. Lägg den i kokande vatten. Koka den mjuk och låt den svalna något.
  2. Dela potatisen i tjocka skivor eller klyftor. Skär purjon/ salladslöken fint, skiva rädisorna.
  3. Häng ett par salladsblad över kanten på en stor skål. Varva potatisen med purjo/ salladslök, rädisor, persilja och gräslök.
  4. Dressing: Blanda dressingen, smaka av och häll den över. Salladen kan serveras kall men potatisen drar åt sig mer smak om den är ljummen.
  5. Servera gärna tillsammans med Spett med två filéer.

Ingredienser

Portioner: 8
  • ca 1 1/2 kg färskpotatis
  • 3 späda purjolökar eller salladslökar
  • 2 knippen rädisor
  • några salladsblad
  • 3 msk hackad persilja
  • 3 msk hackad gräslök
Dressing
  • 2 dl rapsolja eller olivolja
  • 1 msk vinäger
  • 3 tsk ljus fransk senap
  • salt och svartpeppar
  • 1 msk hackade färska örter t ex dragon eller körvel och basilika eller torkade kryddor (1 msk färska kryddor motsvarar 1 tsk torkade)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?