Kryddgrön potatissallad

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
0
Kryddgrön potatissallad

Denna potatissallad med färska örter och sallad kan du servera ljummen eller kall som tillbehör till kött. Med rädisor, persilja och gräslök som några smaksättare i potatissalladen får du en fräsch och matig sallad, som du toppar med lite dressing.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 1997

Kryddgrön potatissallad

Ingredienser

8 portioner
ca 1 1/2 kg färskpotatis
3 späda purjolökar eller salladslökar
2 knippen rädisor
några salladsblad
3 msk hackad persilja
3 msk hackad gräslök

Dressing

2 dl rapsolja eller olivolja
1 msk vinäger
3 tsk ljus fransk senap
salt
svartpeppar
1 msk hackade färska örter t ex dragon eller körvel och basilika eller torkade kryddor (1 msk färska kryddor motsvarar 1 tsk torkade)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Ört- och senapsvinägrett
Betyg 2.8 av 5.
6 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Eftersmaka med citrus
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Grillad lax med honungsvinägrette och primörsallad
Betyg 3.4 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ljummen färskpotatissallad
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Blomkålssallad
Betyg 2.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Biff med kryddressing
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga