Spett med baconlindad kycklinglårfilé och fruktig chutney | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Spett med baconlindad kycklinglårfilé och fruktig chutney

Dessa mumsiga spett av baconlindad kycklinglårfilé passar perfekt med den fruktiga chutneyn. Grilla de goda spetten och några skivor söt tomat och lägg upp dem penslade med mango chutney i färskt bröd. Servera med ytterligare lite chutney på sidan.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rulla in lårfiléerna i baconskivor. Trä dem på spett. Pensla dem lätt med olja och grilla i 12-15 minuter. Vrid spetten då och då under grillningens gång. Salta och peppra.
  2. Skär tomaterna i cm-tjocka skivor. Torka dem försiktigt med hushållspapper, pensla lätt med olja och grilla dem hastigt på en sida.
  3. Rosta bröden på grillen och lägg upp på tallrikar. Lägg på tomatskivor. Pensla spetten med lite av mango chutneyn och strö över persiljan.
  4. Lägg spetten på bröden. Servera en skål med resterande chutney brevid.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 12 kycklinglårfiléer (12 st motsvarar ca 900 g)
  • 2 paket skivad bacon (à 140 g)
  • olja
  • salt och peppar
  • 2 bifftomater
  • 4 skivor landgångsbröd
  • 2 dl mango chutney
  • 1 msk finhackad persilja
Lägg till i inköpslistan