Spett från grillen | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Spett från grillen

Att grilla hör sommaren till. Spett på grillen låter dig variera grillmenyn med fiskspett. Varva spetten med lax, spätta med pepparost, paprika, champinjoner och tomater. Spetten är goda till både sallad och ris.

Detta är ett recept från Buffé nr 7, 1997
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär laxen i stora kuber.
  2. Tina spättafilén. Lägg dem på en skärbräda. Bred på ca 1 msk pepparost på varje. Strö över lite hackad gräslök. Rulla ihop.
  3. Varva på spett laxbitar, spättarullar med champinjoner, tomater och paprika i bitar. Pensla med grillolja och lite extra salt och peppar. Grilla.
  4. Servera med en blandad sallad och ev ris.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g lax utan skinn och ben
  • 300 g spättafilé
  • g pepparost
  • hackad gräslök
  • 12 champinjoner
  • 12 körsbärstomater
  • 1 grön paprika
  • 2 1/2 msk grillolja
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan