Spetskålssallad med tomat och basilika
Spetskålen med sina tunna, krispiga blad är särskilt fin att råmarinera. Den finskurna spetskålen blandas med tomat, basilika och pesto rosso till en fräsch sallad med italienska smaker. Kålsalladen blir ett perfekt tillbehör till falafel och pitabröd för en snabblagad vegorätt.
Ingredienser
4 portioner
1/2 spetskål
1/2 tsk salt
2 tomater
1 silverlök
1/2 kruka basilika
3 msk pesto (gärna pestorosso)
1 msk olivolja
1 msk vitvinsvinäger
svartpeppar
Till servering
falafel
pitabröd
tomatsallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1783 KJ / 426 kCal
Fett16 g
Salt3.5 g
Kolhydrater52 g
Protein12 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer