Spetskålssallad med tomat och basilika

0
0 Klimatsmart
Spetskålssallad med tomat och basilika

Spetskålen med sina tunna, krispiga blad är särskilt fin att råmarinera. Den finskurna spetskålen blandas med tomat, basilika och pesto rosso till en fräsch sallad med italienska smaker. Kålsalladen blir ett perfekt tillbehör till falafel och pitabröd för en snabblagad vegorätt.

Skriv ut
Spetskålssallad med tomat och basilika

Ingredienser

4 portioner
1/2
spetskål
1/2 tsk
salt
2
tomater
1
silverlök
1/2
kruka basilika
3 msk
pesto (gärna pestorosso)
1 msk
olivolja
1 msk
vitvinsvinäger
-
svartpeppar

Till servering

falafel
pitabröd
tomatsallad

För alla

Kontrollera noga innehållet i peston.
Gör glutenfri: välj glutenfri falafel och glutenfritt pitabröd.
Gör laktosfri: byt pesto rosso mot annan pesto (utan vasslepulver).
Gör mjölkproteinfri: byt ut pesto mot soltorkad tomatcrème.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym (kan finnas i peston).

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

0

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1783 KJ / 426 kCal
Fett 16 g
Salt 3.5 g
Kolhydrater 52 g
Protein 12 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept