Spetskålen med sina tunna, krispiga blad är särskilt fin att råmarinera. Den finskurna spetskålen blandas med tomat, basilika och pesto rosso till en fräsch sallad med italienska smaker. Kålsalladen blir ett perfekt tillbehör till falafel och pitabröd för en snabblagad vegorätt.
Kontrollera noga innehållet i peston.
Gör glutenfri: välj glutenfri falafel och glutenfritt pitabröd.
Gör laktosfri: byt pesto rosso mot annan pesto (utan vasslepulver).
Gör mjölkproteinfri: byt ut pesto mot soltorkad tomatcrème.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym (kan finnas i peston).
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer