Spetskålssallad med tomat och basilika

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
0Klimatsmart
Spetskålssallad med tomat och basilika

Spetskålen med sina tunna, krispiga blad är särskilt fin att råmarinera. Den finskurna spetskålen blandas med tomat, basilika och pesto rosso till en fräsch sallad med italienska smaker. Kålsalladen blir ett perfekt tillbehör till falafel och pitabröd för en snabblagad vegorätt.

Spetskålssallad med tomat och basilika

Ingredienser

4 portioner
1/2   spetskål
1/2 tsk  salt
2   tomater
1   silverlök
1/2   kruka basilika
3 msk  pesto (gärna pestorosso)
1 msk  olivolja
1 msk  vitvinsvinäger
svartpeppar

Till servering

falafel
pitabröd
tomatsallad

För alla

Kontrollera noga innehållet i peston.
Gör glutenfri: välj glutenfri falafel och glutenfritt pitabröd.
Gör laktosfri: byt pesto rosso mot annan pesto (utan vasslepulver).
Gör mjölkproteinfri: byt ut pesto mot soltorkad tomatcrème.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym (kan finnas i peston).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1783 KJ / 426 kCal
Fett16 g
Salt3.5 g
Kolhydrater52 g
Protein12 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Falafel i pitabröd med spetspaprika
Betyg 3.7 av 5.
15 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Falafel med paprika- och sesamyoghurt och basilikaolja
Betyg 3 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Falafelsallad med fetaost och matvete
Betyg 4 av 5.
36 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Falafel med tabbouleh på havreris
Betyg 3.3 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Falafel med vitlöksyoghurt och rostad potatis
Betyg 2.8 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Koreansk rissallad med gurka och ägg
Betyg 4.4 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga