Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Spetskålssallad med tomat och basilika

Spetskålen med sina tunna, krispiga blad är särskilt fin att råmarinera. Den finskurna spetskålen blandas med tomat, basilika och pesto rosso till en fräsch sallad med italienska smaker. Kålsalladen blir ett perfekt tillbehör till falafel och pitabröd för en snabblagad vegorätt.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ansa och strimla spetskålen fint. Massera in saltet i kålstrimlorna och låt dra 15 minuter.
  2. Skär tomaterna i tärningar. Skala och skiva löken tunt. Plocka av och hacka basilikabladen.  
  3. Blanda tomater, lök och pesto med hälften av basilikan, smaka av med salt och peppar.
  4. Blanda spetskål, olivolja, vinäger och med resten av basilikan, smaka av med peppar. 
  5. Servera kålsalladen med falafel, pitabröd och tomatsalladen.

För alla

Kontrollera noga innehållet i peston.
Gör glutenfri: välj glutenfri falafel och glutenfritt pitabröd.
Gör laktosfri: byt pesto rosso mot annan pesto (utan vasslepulver).
Gör mjölkproteinfri: byt ut pesto mot soltorkad tomatcrème.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym (kan finnas i peston).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1/2 spetskål
  • 1/2 tsk salt
  • 2 tomater
  • 1 silverlök
  • 1/2 kruka basilika
  • 3 msk pesto (gärna pestorosso)
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • svartpeppar
Till servering
  • falafel
  • pitabröd
  • tomatsallad
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1783 kJ / 426 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept