Spetskålssallad med citron och gräslök

Betyg 4.3 av 5.10 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Spetskålssallad med citron och gräslök

Snabblagat och enkelt tillbehör är spetskålssalladen som passar till kött, fisk eller som sallad på ett buffébord. Låt spetskålen dra med lite salt en stund så blir den mjuk och god. Blanda sedan med olja och gräslök och smaksätt med citron så är salladen klar att servera.

Spetskålssallad med citron och gräslök

Ingredienser

4 portioner
1 spetskålshuvud
1 tsk salt
skal och saft av 1 citron (1 citron motsvarar 2 msk saft)
1 kruka gräslök
1/2 dl rapsolja
svartpeppar

Gör så här

00:15:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Supergott!!

    Louise

Näringsvärde per portion

Energi620 KJ / 149 kCal
Fett11 g
Salt1.8 g
Kolhydrater8 g
Protein2 g

Testa liknande recept

  • Rödkålssallad med yuzudressing
    Betyg 4 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Gräslöksolja med chili
    Betyg 5 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Sallad som passar till allt
    Betyg 4.5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Baconlindad spetskål med basilika
    Betyg 3.3 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad