Spenatplättar | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Spenatplättar

Gör dina plättar lite mer matiga och nyttiga genom att blanda i grann spenat i smeten! Plättarna blir välsmakande och tjusiga och med lingonsylt och rårivna morötter är rätten komplett.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Häll mjölet och kryddorna i en bunke. Vispa ner mjölken till en slät smet.
  2. Smält smöret i en kastrull och tillsätt spenaten. Låt den tina under lock på svag värme. Rör ner den i pannkakssmeten.
  3. Stek plättar eller pannkakor några minuter på varje sida tills de fått fin färg.
  4. Till servering: Servera med lingonsylt och rårivna morötter.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 1/4 dl vetemjöl
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 3/4 dl sojamjöl
  • 1 krm malen kryddpeppar
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 msk malen kanel
  • 1 tsk salt
  • 5 dl mjölk
  • 2 msk smör
  • 200 g hackad, fryst spenat
Till servering
  • lingonsylt
  • 4 rivna morötter
Lägg till i inköpslistan