Spenatpannkaka med pesto och avokado

18
8
Spenatpannkaka med pesto och avokado

Pannkakor till lunch eller middag? Javisst! Genom att mixa i spenat i din pannkakssmet får du ljuvligt goda och knallgröna matiga pannkakor. Servera spenatpannkakorna med pesto, avokado och en klick matyoghurt och maten är serverad!

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2021

Spenatpannkaka med pesto och avokado

Ingredienser

4 portioner
65 g färsk spenat
2 ägg
2 dl vetemjöl
2 1/2 dl mjölk
1/2 tsk salt
neutral rapsolja (till stekning)

Till servering

2 avokador
2 dl matyoghurt (10%)
4 msk pesto
65 g mâchesallad
svartpeppar

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk och yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och yoghurt mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter. Välj en mjölkproteinfri pesto.

Gör så här

Tips

Alternativa toppings: kallrökt lax, crème fraiche, riven pepparrot och dill eller hummus, fetaost, solroskärnor, koriander och citronzest.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

18

Kommentarer

Emil

2022-04-05

Supergoda och väldigt mättande!

Jeanette

2022-02-01

Godaste pannkakorna som vi har ätit, dom mättar bra, och det blev fem stora pannkakor av smeten, samt att tillbehören lyfte smaken fint!

Cecilia

2021-05-25

Så enkelt, så gott!