Spenatpannkaka med pesto och avokado

Pannkakor till lunch eller middag? Javisst! Genom att mixa i spenat i din pannkakssmet får du ljuvligt goda och knallgröna matiga pannkakor. Servera spenatpannkakorna med pesto, avokado och en klick matyoghurt och maten är serverad!
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2021

Ingredienser
4 portioner
65 g färsk spenat
2 ägg
2 dl vetemjöl
2 1/2 dl mjölk
1/2 tsk salt
neutral rapsolja (till stekning)
Till servering
2 avokador
2 dl matyoghurt (10%)
4 msk pesto
65 g mâchesallad
svartpeppar
För alla
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk och yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och yoghurt mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter. Välj en mjölkproteinfri pesto.
Gör så här
Tips
Alternativa toppings: kallrökt lax, crème fraiche, riven pepparrot och dill eller hummus, fetaost, solroskärnor, koriander och citronzest.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Mycket gott! Gör jag gärna igen!
Carina
2023-02-15Supergoda och väldigt mättande!
Emil
2022-04-05Godaste pannkakorna som vi har ätit, dom mättar bra, och det blev fem stora pannkakor av smeten, samt att tillbehören lyfte smaken fint!
Jeanette
2022-02-01