Spenatpannkaka med pesto och avokado

10
6
Spenatpannkaka med pesto och avokado

Pannkakor till lunch eller middag? Javisst! Genom att mixa i spenat i din pannkakssmet får du ljuvligt goda och knallgröna matiga pannkakor. Servera spenatpannkakorna med pesto, avokado och en klick matyoghurt och maten är serverad!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2021

Spenatpannkaka med pesto och avokado

Ingredienser

4 portioner
65 g färsk spenat
2 ägg
2 dl vetemjöl
2 1/2 dl mjölk
1/2 tsk salt
neutral rapsolja (till stekning)

Till servering

2 avokador
2 dl matyoghurt (10%)
4 msk pesto
65 g mâchesallad
svartpeppar

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk och yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och yoghurt mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter. Välj en mjölkproteinfri pesto.

Gör så här

Tips

Alternativa toppings: kallrökt lax, crème fraiche, riven pepparrot och dill eller hummus, fetaost, solroskärnor, koriander och citronzest.

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentarer

Cecilia

2021-05-25

Så enkelt, så gott!

Annika

2021-04-30

Min 14-åriga dotter tyckte det här var kanongott! På avocadon (som hon annars inte tycker om) la hon till solrosfrön eftersom hon saknade knaprigheten. Pannkakorna blev riktigt snygga när jag tog några nävar spenat först ( för att få jämn grön färg) o en näve allra sist i matberedaren för att få lite mer bladkänsla/ Annika

Bo arne

2021-04-26

Avocado är den minst klimatsmarta grönsak man kan välja. Växer där det är varmt och torrt och kräver enorma mänder vatten. Kan ni föreslå något mer klimatsmart istället?

Redaktionen ICAse

2021-04-27

Hej Bo Arne! Vad sägs om tomat? Tomat och pesto är ju jättegott ihop! Hälsningar Elina

Testa liknande recept