Spenatfrittata med citronmarinerade kronärtskockor
För att få en sallad mer ”matig” är det enkelt att blanda i färdiga gryner och bönor av olika slag. Till den här smaskiga spenatfrittatan har vi valt bönsallad med matvete för att alla ska bli mätta. Och det bästa, det är att det blir så gott!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 48 2012
Ingredienser
4 portioner
2 vitlöksklyftor
200 g färsk babyspenat
2 msk olivolja
salt
peppar
6 ägg
3/4 dl mjölk
250 g baguette
1 citron
390 g kronärtskockshjärtan
4 tomater
410 g bön sallad (med matvete)
50 g parmesanflarn eller flarn av annan lagrad hårdost
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2513 KJ / 603 kCal
Fett21.6 g
Kolhydrater64 g
Protein34.8 g
Kommentarer
Verkar gott, skall testa och återkommer i ärendet.
Bernt
2014-01-21Riktigt gott, speciellt salladen med citron marineringen. Kommer definitivt göras igen! Inte direkt billiga indegrienser dock, gick på ca 120 kr.
Ants
2013-03-08Nyttig och enkel, men anser nog att den hör bättre hemma i Billiga veckans meny.
Katarina
2012-11-30