Spenatfrittata med citronmarinerade kronärtskockor

5
3
Spenatfrittata med citronmarinerade kronärtskockor

För att få en sallad mer ”matig” är det enkelt att blanda i färdiga gryner och bönor av olika slag. Till den här smaskiga spenatfrittatan har vi valt bönsallad med matvete för att alla ska bli mätta. Och det bästa, det är att det blir så gott!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 48 2012

Spenatfrittata med citronmarinerade kronärtskockor

Ingredienser

4 portioner
2 vitlöksklyftor
200 g färsk babyspenat
2 msk olivolja
salt och peppar
6 ägg
3/4 dl mjölk
250 g baguette
1 citron
390 g kronärtskockshjärtan
4 tomater
410 g bön sallad (med matvete)
50 g parmesanflarn

För alla

Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: Använd glutenfritt bröd. Byt ut bönsallad med matvete mot enbart bönor.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot havre-, soja- eller risbaserat alternativ. Uteslut parmesanosten.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Bernt

2014-01-21

Verkar gott, skall testa och återkommer i ärendet.

Ants

2013-03-08

Riktigt gott, speciellt salladen med citron marineringen. Kommer definitivt göras igen! Inte direkt billiga indegrienser dock, gick på ca 120 kr.

Katarina

2012-11-30

Nyttig och enkel, men anser nog att den hör bättre hemma i Billiga veckans meny.

Näringsvärde per portion

Energi 2513 KJ / 603 kCal
Fett 216 g
Kolhydrater 640 g
Protein 348 g
Läs mer om näringsvärden