Spenat och fetaostpaj med yoghurt och oregano

Betyg 4.2 av 5.32 personer har röstat
Receptet har 7 kommentarer
Spenat och fetaostpaj med yoghurt och oregano

En spenat och fetaostpaj är perfekt både till vardag som till fest och går att variera i det oändliga. Här har vi en riktigt god variant med en krämig fyllning av fetaost, grädde, spenat och körsbärstomater i ett knaprigt skal. Enkelt och gott!

Spenat och fetaostpaj med yoghurt och oregano

Ingredienser

4 portioner

Pajdeg

3 dl vetemjöl
1 krm salt
125 g smör
2 1/2 msk vatten

Stanning

4 ägg
1 dl mjölk
2 dl vispgrädde
1/2 tsk salt
2 krm peppar

Fyllning

2 schalottenlökar
1 msk olja
300 g färsk babyspenat
3 vitlöksklyftor
1 msk torkad oregano
125 g körsbärstomater
150 g fetaost

Gör så här

00:30:00
00:10:00
00:25:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

7 st
  • vilken diameter på springform är detta recept tänkt till?

    Solveig

    Hej Solveig! Tack för din fråga. Välj gärna en springform som mäter 24 cm i diameter. Hälsningar Elina

    ICA-köket

  • Min favorit paj! Följer man receptet blir det toppen!

    Sara

  • Inget bra recept. På tok för mycket spenatblad och då minskade jag ändå något till 130 gram. Spenatbladen gjorde alltihop vattnigt och pajen fick stå längre i ugnen. Kanske borde spenatbladen förstekas.

    Anna

  • Kan degen vila i kylen över natten?

    Caroline

  • Mitten eller nedre delen av ugnen?

    Victoria

  • Hur stor pajform är receptet beräknat till ?

    Marie

    Hej Marie! 22-26 i diameter blir bra till denna paj. Hälsningar Michelle

    ICA-köket

  • Behöver man inte förvälla spenaten?

    Per

    Hej Per! Nej, färsk babyspenat behöver du inte förvälla. Hälsningar Elina

    ICA-köket

Näringsvärde per portion

Energi3665 KJ / 876 kCal
Fett70 g
Salt3.1 g
Kolhydrater30 g
Protein22 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Matiga muffins med fetaost och tomater
    Betyg 4.1 av 5.30 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Svampsoppa med svampbruschetta
    Betyg 4.3 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Rostad blomkålssoppa
    Betyg 4.5 av 5.59 personer har röstat
    Receptet har 8 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Öldrink med Cordial ”rosöl”
    Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Enkel tårta med jordgubbar och kakor
    Betyg 4.5 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Jordgubbscheesecake med kakbotten
    Betyg 4.4 av 5.12 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad