Spenat och fetaostpaj med yoghurt och oregano

En spenat och fetaostpaj är perfekt både till vardag som till fest och går att variera i det oändliga. Här har vi en riktigt god variant med en krämig fyllning av fetaost, grädde, spenat och körsbärstomater i ett knaprigt skal. Enkelt och gott!

Ingredienser
4 portioner
Pajdeg
3 dl vetemjöl
1 krm salt
125 g smör
2 1/2 msk vatten
Stanning
4 ägg
1 dl mjölk
2 dl vispgrädde
1/2 tsk salt
2 krm peppar
Fyllning
2 schalottenlökar
1 msk olja
300 g färsk babyspenat
3 vitlöksklyftor
1 msk torkad oregano
125 g körsbärstomater
150 g fetaost
Gör så här
00:30:00
00:10:00
00:25:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3665 KJ / 876 kCal
Fett70 g
Salt3.1 g
Kolhydrater30 g
Protein22 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
7 stvilken diameter på springform är detta recept tänkt till?
Solveig
Hej Solveig! Tack för din fråga. Välj gärna en springform som mäter 24 cm i diameter. Hälsningar Elina
ICA-köket
Min favorit paj! Följer man receptet blir det toppen!
Sara
Inget bra recept. På tok för mycket spenatblad och då minskade jag ändå något till 130 gram. Spenatbladen gjorde alltihop vattnigt och pajen fick stå längre i ugnen. Kanske borde spenatbladen förstekas.
Anna
Kan degen vila i kylen över natten?
Caroline
Mitten eller nedre delen av ugnen?
Victoria
Hur stor pajform är receptet beräknat till ?
Marie
Hej Marie! 22-26 i diameter blir bra till denna paj. Hälsningar Michelle
ICA-köket
Behöver man inte förvälla spenaten?
Per
Hej Per! Nej, färsk babyspenat behöver du inte förvälla. Hälsningar Elina
ICA-köket