Den här lyxiga och ursnygga jordgubbsdrömmen gör sig bra på
midsommarbordet. Passa på när jordgubbarna är i säsong! Nämnde vi att den är enkel att göra?
Ingredienser
10-12
Botten
1 paket Ballerina gärna med chokladbollssmak (à 190 g)
25 g smält smör
Fyllning
4 gelatinblad
400 g färska jordgubbar
1 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
400 g färskost
2 dl vispgrädde
Garnering
vispad grädde
Ballerina med chokladbollssmak
För alla
Innehåller gluten, laktos och mjölkprotein. Fri från ägg.
Näringsvärdet är beräknat per bit på 10 bitar.
Recept och bild i samarbete med Göteborgskex.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Tillagat (0)
Vad tyckte du om receptet?
Betyg 4.4 av 5.
1111 personer har röstat
1 st
Kommentar
God! Jag gjorde på vanliga ballerina då jag tycker de är godare. Tips är att använda mindre jordgubbar annars täcks de inte av smeten. Jag gjorde 1,5 sats av fyllningen. Lät stå i kyl över natten men var lite för lös ändå, nästa gång har jag i ner gelatin.
Kommentar
God! Jag gjorde på vanliga ballerina då jag tycker de är godare. Tips är att använda mindre jordgubbar annars täcks de inte av smeten. Jag gjorde 1,5 sats av fyllningen. Lät stå i kyl över natten men var lite för lös ändå, nästa gång har jag i ner gelatin.
Malin
2021-04-17