Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Jordgubbscheesecake med kakbotten

Den här lyxiga och ursnygga jordgubbsdrömmen gör sig bra på midsommarbordet. Passa på när jordgubbarna är i säsong! Nämnde vi att den är enkel att göra?

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10-12 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Botten: Klä botten av en springform, ca 24 cm i diameter (för 10-12 port), med bakplåtspapper och med plastfilm på insidan av kanterna.
  2. Mixa kakorna i matberedare och blanda ihop med det smälta smöret.
  3. Tryck ut kexblandningen i botten av formen och ställ in i kylen.
  4. Fyllning: Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 min.
  5. Skölj jordgubbarna och mixa hälften till en puré. Häll några skedar puré i en liten kastrull och ställ åt sidan.
  6. Blanda ner florsocker, vaniljsocker och färskost med jordgubbspurén och mixa till en jämn smet.
  7. Vispa sedan grädden tills den är fast.
  8. Rör ner jordgubbsblandningen i grädden.
  9. Värm upp purén i kastrullen.
  10. Krama ur gelatinbladen och rör ner dem i kastrullen tills de smält.
  11. Häll gelatinblandningen i bunken med jordgubbsfyllningen.
  12. Rör tills allt är ordentligt blandat.
  13. Dela den andra hälften av jordgubbarna och lägg de på Ballerinabotten längst med springformskanten med snittytan mot formen.
  14. Häll försiktigt ner jordgubbsfyllningen och släta till ytan.
  15. Ställ tårtan i kylen i minst 4 timmar, helst över natten.
  16. Garnering: Garnera tårtan innan servering med vispad grädde och halvor av Ballerinakakor.

För alla

Innehåller gluten, laktos och mjölkprotein. Fri från ägg.
Näringsvärdet är beräknat per bit på 10 bitar.
Recept och bild i samarbete med Göteborgskex.

Ingredienser

Portioner: 10-12
Botten
  • 1 paket Ballerina med chokladbollssmak (à 190 g)
  • 25 g smält smör
Fyllning
  • 4 gelatinblad
  • 400 g färska jordgubbar
  • 1 dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 400 g färskost
  • 2 dl vispgrädde
Garnering
  • vispad grädde
  • Ballerina med chokladbollssmak (à 190 g)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1464 kJ / 350 kCal