Spenat och fetaostpaj med yoghurt och oregano
En spenat och fetaostpaj är perfekt både till vardag som till fest och går att variera i det oändliga. Här har vi en riktigt god variant med en krämig fyllning av fetaost, yoghurt, spenat och körsbärstomater i ett knaprigt skal. Enkelt och gott!
Ingredienser
6-8 portioner
Pajdeg
3 dl vetemjöl
1 krm salt
125 g smör
2 1/2 msk vatten
Fyllning
4 ägg
1 dl mjölk
2 dl turkisk yoghurt
1 msk torkad oregano
salt
peppar
100 g körsbärstomater
150 g färsk babyspenat (+ ev extra till dekoration)
200 g fetaost
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1933 KJ / 463 kCal
Fett33 g
Salt2 g
Kolhydrater26 g
Protein16 g
Kommentarer
vilken diameter på springform är detta recept tänkt till?
Solveig
2023-06-27Hej Solveig! Tack för din fråga. Välj gärna en springform som mäter 24 cm i diameter. Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-06-30Min favorit paj! Följer man receptet blir det toppen!
Sara
2022-08-11Inget bra recept. På tok för mycket spenatblad och då minskade jag ändå något till 130 gram. Spenatbladen gjorde alltihop vattnigt och pajen fick stå längre i ugnen. Kanske borde spenatbladen förstekas.
Anna
2020-12-21