Spenat- och fårostpaj
Ett läckert recept på smakrik och matig spenat- och fårostpaj. Du gör pajen av bland annat spenat, vitlök, fårost, ägg, smör, filodeg och ost. Perfekt att ta med på picknick med en fräsch tomatsallad.
Ingredienser
4 portioner
500 g fryst bladspenat
1 vitlöksklyfta
2 dl fint smulad fårost
1 ägg
1/2 dl mild olivolja + lite olivolja till stekning
1/2 dl smält smör
1 dl grönsaksbuljong (ej koncentrerad)
2 pkt fryst filodeg (2 pkt = ca 500 g)
5 - 6 skivor ost efter smak och tycke
salt och peppar
För alla
Pajen innehåller gluten, ägg, laktos och mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd endast olja, byt ut smöret mot rapsolja och använd lagrad ost (minst 12 månader).
Gör mjölkproteinfri: Byt ut ostarna mot bacon och lägg ut i skivor mellan lagren
Gör så här
Tips
Vill du göra receptet lite smalare, byt ut olivoljan mot mera buljong.
Denna paj är även otroligt god att göra med mangold.
Har du svårt att hitta filodeg går det bra med smördeg, men då behöver du ingen olivolja eller smör alls.
Denna paj är även otroligt god att göra med mangold.
Har du svårt att hitta filodeg går det bra med smördeg, men då behöver du ingen olivolja eller smör alls.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Hej Ellen! I punkt 3 ska ägget i. Hoppas det blir gott nu! Hälsningar Michelle
Redaktionen
2016-05-09När och var ska man ha ägget?
Ellen
2016-04-28God serbisk maträtt, man kan fylla den med köttfärs/lök istället (burek).
Ann-cathrine
2011-10-06