Spenat- och fårostpaj

Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
4
Spenat- och fårostpaj

Ett läckert recept på smakrik och matig spenat- och fårostpaj. Du gör pajen av bland annat spenat, vitlök, fårost, ägg, smör, filodeg och ost. Perfekt att ta med på picknick med en fräsch tomatsallad.

Spenat- och fårostpaj

Ingredienser

4 portioner
500 g  fryst bladspenat
1   vitlöksklyfta
2 dl  fint smulad fårost
1   ägg
1/2 dl mild olivolja + lite olivolja till stekning
1/2 dl  smält smör
1 dl  grönsaksbuljong (ej koncentrerad)
2   pkt fryst filodeg (2 pkt = ca 500 g)
5 - 6   skivor ost efter smak och tycke
salt och peppar

För alla

Pajen innehåller gluten, ägg, laktos och mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd endast olja, byt ut smöret mot rapsolja och använd lagrad ost (minst 12 månader).
Gör mjölkproteinfri: Byt ut ostarna mot bacon och lägg ut i skivor mellan lagren

Gör så här

Tips

Vill du göra receptet lite smalare, byt ut olivoljan mot mera buljong.
Denna paj är även otroligt god att göra med mangold.
Har du svårt att hitta filodeg går det bra med smördeg, men då behöver du ingen olivolja eller smör alls.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Hej Ellen! I punkt 3 ska ägget i. Hoppas det blir gott nu! Hälsningar Michelle

Redaktionen

2016-05-09

När och var ska man ha ägget?

Ellen

2016-04-28

God serbisk maträtt, man kan fylla den med köttfärs/lök istället (burek).

Ann-cathrine

2011-10-06

Testa liknande recept

Spenatrullar med soltorkade tomater
Betyg 3.8 av 5.
35 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Filorullar med fetaost och mynta
Betyg 3.7 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Börek med fetaost, spenat och kronärtskocka
Betyg 4.5 av 5.
18 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Burek med Västerbottensost
Betyg 4.5 av 5.
20 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Frasig köttfärspaj på filodeg med grekisk sallad
Betyg 3.8 av 5.
34 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Filodegsknyten med fetaost och spenat
Betyg 4.4 av 5.
25 personer har röstat
Över 60 min att tillaga