Spättagratäng med sallad på gulbetor

Betyg 4 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Spättagratäng med sallad på gulbetor

Spättagratäng med crème fraiche, dijon och purjolök är en krämig ugnsrätt perfekt för vardagen. Servera med sallad på gulbetor och grönkål när de är i säsong och krydda med rosépppar.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2025

Spättagratäng i en ugnsform och en sallad på gulbetor vid sidan av.

Ingredienser

4 portioner

Sallad

300 g gulbetor
1 tsk rosépeppar
2 tsk rödvinsvinäger
4 msk olivolja
1 förp späd grönkål (à 65 g)

Fisk

1 purjolök (à ca 300 g)
1 msk olivolja
salt
svartpeppar
600 g frysta rödspättafiléer
1 citron (skal och 1 msk juice, för 4 port)
1 msk dijonsenap
3 dl crème fraiche

Potatis

900 g potatis

Gör så här

00:30:00
00:20:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Använde torsk och grädde, blev jättegott det också. Mona

    Mona

Näringsvärde per portion

Energi3254 KJ / 778 kCal
Fett42 g
Salt2.1 g
Kolhydrater52 g
Protein40 g

Testa liknande recept

  • Roséspätta med caviarsås
    Betyg 3.7 av 5.12 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Panerad spätta med potatis
    Betyg 4 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Stekt spätta med gräslökssås
    Betyg 4.3 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Fiskgratäng med potatis
    Betyg 3.9 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad