Spättagratäng med sallad på gulbetor

Spättagratäng med crème fraiche, dijon och purjolök är en krämig ugnsrätt perfekt för vardagen. Servera med sallad på gulbetor och grönkål när de är i säsong och krydda med rosépppar.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2025

Ingredienser
4 portioner
Sallad
300 g gulbetor
1 tsk rosépeppar
2 tsk rödvinsvinäger
4 msk olivolja
1 förp späd grönkål (à 65 g)
Fisk
1 purjolök (à ca 300 g)
1 msk olivolja
salt
svartpeppar
600 g frysta rödspättafiléer
1 citron (skal och 1 msk juice, för 4 port)
1 msk dijonsenap
3 dl crème fraiche
Potatis
900 g potatis
Gör så här
00:30:00
00:20:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3254 KJ / 778 kCal
Fett42 g
Salt2.1 g
Kolhydrater52 g
Protein40 g
Kommentarer