Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Spättafilé med tomat- och parmesantäcke

(11)
45 MIN | Medel
Kommentarer
Spara
Börja laga

Himmelskt god ugnsbakad spättafilé på en bädd av stekt purjolök och lök. Rätten blir extra mumsig tack vare det läckra tomat- och parmesantäcket du brer över fisken!

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2004
Till Buffé

Ingredienser

Portioner: 4
  • 800 g spättafiléer
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 stora purjolökar
  • 1 1/2 msk olivolja
  • 1 burk krossade tomater (à 400 g)
  • 50 g parmesanost
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skala och finhacka lök och vitlök. Skölj och strimla purjolöken. Stek försiktigt i olja, utan att purjon tar färg. Fördela purjoblandningen i en ugnssäker form.
  3. Vik spättorna till "börsar" och lägg dem ovanpå purjon. Droppa olja över fisk och purjo.
  4. Täck fisken med krossade tomater och grovriven parmesanost. Krydda med salt och nymalen peppar.
  5. Sätt in 20 minuter i ugnen. Täck med aluminiumfolie om purjon får för mycket färg.

För alla

Fri från gluten.
Gör mjölkproteinfri: byt parmesanosten mot tofu eller sesamfrön.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välj parmesan utan konserveringsmedlet E 1105 Lysozym, t ex parmigiano-reggiano.

Tips

För mer smak på tomatsåsen tillsätt italiensk salladskrydda.