Spättafilé med tomat- och parmesantäcke
Himmelskt god ugnsbakad spättafilé på en bädd av stekt purjolök och lök. Rätten blir extra mumsig tack vare det läckra tomat- och parmesantäcket du brer över fisken!
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2004
Ingredienser
4 portioner
800 g spättafilé
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 stora purjolökar
1 - 1 1/2 msk olivolja
1 burk krossade tomater (à 400 g)
50 g parmesan
salt och peppar
För alla
Fri från gluten.
Gör mjölkproteinfri: byt parmesanosten mot tofu eller sesamfrön.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välj parmesan utan konserveringsmedlet E 1105 Lysozym, t ex parmigiano-reggiano.
Gör så här
Tips
För mer smak på tomatsåsen tillsätt italiensk salladskrydda.
Har du lagat receptet?
Kommentarer