Spättafilé med tomat- och parmesantäcke

Betyg 2.7 av 5.
7 personer har röstat
0
Spättafilé med tomat- och parmesantäcke

Himmelskt god ugnsbakad spättafilé på en bädd av stekt purjolök och lök. Rätten blir extra mumsig tack vare det läckra tomat- och parmesantäcket du brer över fisken!

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2004

Spättafilé med tomat- och parmesantäcke

Ingredienser

4 portioner
800 g  spättafilé
1   gul lök
2   vitlöksklyftor
2   stora purjolökar
1 - 1 1/2 msk  olivolja
1   burk krossade tomater (à 400 g)
50 g  parmesan
salt och peppar

För alla

Fri från gluten.
Gör mjölkproteinfri: byt parmesanosten mot tofu eller sesamfrön.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välj parmesan utan konserveringsmedlet E 1105 Lysozym, t ex parmigiano-reggiano.

Gör så här

Tips

För mer smak på tomatsåsen tillsätt italiensk salladskrydda.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.7 av 5.
7 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Italienrullar
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Räkfylld spätta i citronsås
Betyg 2.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kaprisfisk
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Dubbelstekta spättafiléer med kräftost
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Stekta spättafiléer med gurksallad
Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Spätta madras
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga