Spätta meunière med gubbröra

Betyg 3.7 av 5.3 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Spätta meunière med gubbröra

En spätta menuiére, alltså en spättafilé som vänds i vetemjöl, står som kvällens middag. Här äts den klassiska fisken tillsammans med delikatesspotatis, rädisor och gubbröra. Smaklig fisk önskar vi!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 24 2021

Spätta meunière med gubbröra

Ingredienser

2 portioner
450 g delikatesspotatis
125 g rädisor
1/2 förp krispsallad
300 g rödspättafilé
1/2 dl vetemjöl
salt
peppar
1 msk smör
200 g gubbröra

Gör så här

00:01:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

Denna rätt förtjänar egengjord gubbröra, då hade den tagit nästa steg helt enkelt.

Peter

2020-06-03

Näringsvärde per portion

Energi3047 KJ / 730 kCal
Fett35 g
Salt3 g
Kolhydrater57 g
Protein44 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Ansjovisspätta med dillroyal
Betyg 3.4 av 5.57 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Rödspätta med pickles
Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Spätta meunière med curryremoulad
Betyg 3 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Spätta meunière med oliver och salvia
Betyg 3.6 av 5.5 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Kaviarbakad spätta med gröna bönor
Betyg 2.6 av 5.24 personer har röstat
Receptet har 4 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Spätta meunière med hollandaise och bellaverde
Betyg 3.8 av 5.5 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad