Spätta Italien

Betyg 2.9 av 5.
9 personer har röstat
3
Spätta Italien

Smaker är en resa och smaken av Spätta Italien förflyttar dig direkt till det stövelformade landet vid Medelhavet. En stekt rödspätta som smaksätts med oregano, parmesan, olivolja, citron och fiskbuljong. Servera med pasta och sallad. Bon appetit!

Ett recept från:
Buffé nr 10, 1996

Spätta Italien

Ingredienser

4 portioner
500 g rödspättafilé
1/2 tsk salt
1 tsk citronpeppar
2 msk smör eller margarin
1 tsk oregano
1 dl riven parmesan
2 msk olivolja
1/2 dl fiskbuljong (tärning + vatten)
lite citronsaft

Till servering

4 port pasta
sallad

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.9 av 5.
9 personer har röstat

Kommentarer

Jätte gott! Lätt snabbt och nyttigt :) Mer sås? Jag ringlade en smakrik olivolja över maten och strödde lite parmesan på pastan.. Klart!

Annika

2014-03-17

Skippade buljongen och gjorde potatismos till i stället för pasta. Blev gott det oxå.

Jessica

2006-03-04

VÄldigt god smak på spättan. Lite lite sås till fyra personer.

Thomas

2004-07-16

Testa liknande recept

Spättabörsar med banan och tomat
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Citronfyllda spättafiléer
Betyg 1.7 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Couscous med stekt spätta
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rödspättafilé med råstekt sparris och parmesancréme
Betyg 2.4 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Spättafiléer med räkor
Betyg 2.8 av 5.
13 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Italienrullar
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga