Spätta Italien
Smaker är en resa och smaken av Spätta Italien förflyttar dig direkt till det stövelformade landet vid Medelhavet. En stekt rödspätta som smaksätts med oregano, parmesan, olivolja, citron och fiskbuljong. Servera med pasta och sallad. Bon appetit!
Ett recept från:
Buffé nr 10, 1996
Ingredienser
4 portioner
500 g rödspättafilé
1/2 tsk salt
1 tsk citronpeppar
2 msk smör eller margarin
1 tsk oregano
1 dl riven parmesan
2 msk olivolja
1/2 dl fiskbuljong (tärning + vatten)
lite citronsaft
Till servering
4 port pasta
sallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jätte gott! Lätt snabbt och nyttigt :) Mer sås? Jag ringlade en smakrik olivolja över maten och strödde lite parmesan på pastan.. Klart!
Annika
2014-03-17Skippade buljongen och gjorde potatismos till i stället för pasta. Blev gott det oxå.
Jessica
2006-03-04VÄldigt god smak på spättan. Lite lite sås till fyra personer.
Thomas
2004-07-16