Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Spätta Italien

Smaker är en resa och smaken av Spätta Italien förflyttar dig direkt till det stövelformade landet vid Medelhavet. En stekt rödspätta som smaksätts med oregano, parmesan, olivolja, citron och fiskbuljong. Servera med pasta och sallad. Bon appetit!

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 1996
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Krydda spättafilé med salt och citronpeppar. Smält margarin eller smör i en stekpanna. Lägg ner fisken och stek på båda sidor till gulbrun färg.
  2. Strö över oregano och riven parmesanost. Droppa över olivolja. Häll fiskbuljong vid sidan av fisken. Låt småputtra några minuter. Droppa över lite citronsaft.
  3. Till servering: Servera med pasta och en sallad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g rödspättafilé
  • 1/2 tsk salt
  • 1 tsk citronpeppar
  • 2 msk smör eller margarin
  • 1 tsk oregano
  • 1 dl riven parmesanost
  • 2 msk olivolja
  • 1/2 dl fiskbuljong (tärning + vatten)
  • lite citronsaft
Till servering
  • 4 port pasta
  • sallad
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?