Hoppa till sidans innehåll
UNDER 30 MIN | Medel

Sparrissallad med parmesan & sardellvinägrett

Sparrissallad med parmesan och sardellvinägrett är riktigt gott och passar perfekt till grillad kyckling. Parmesanost, basilika och sardeller ger pigg smak. Vänd ner nykokt färskpotatis i salladen.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Strimla sardellfiléer. Skala och finhacka vitlöksklyfta. Blanda och pressa i juice och skal av citron och olivolja. Smaka av med salt och peppar.
  2. Skala och koka gröna sparrisar i saltat vatten. Kyl i kallt vatten. Dela dem först på längden och sedan på mitten.
  3. Ansa och skiva färsk lök tunt. Skär kruka basilika grovt. Blanda med sparris, lök, sallad, babyromansallad och vinägrett. Lägg upp, strö över svarta oliver och hyvla över parmesan. Vänd gärna ner nykokt färskpotatis i halvor före servering. Passar till: grillad kyckling.

Tips

Lägg gärna salladsblad och skott i iskallt vatten i några minuter för att göra dem extra krispiga. Låt rinna av i ett durkslag före servering.

Ingredienser

  • 6 sardellfiléer
  • 1 vitlöksklyfta
  • juice och skal av 1/2 citron
  • 1/2 dl olivolja
  • salt och peppar
  • ca 12 gröna sparrisar
  • vatten
  • 1 färsk lök
  • 1/2 kruka basilika
  • 80 g babyblad av romansallad
  • vinägrett
  • 1 dl svarta oliver
  • 50 g parmesanost
  • nykokt färskpotatis
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

ICA återkallar ICA Stora kräftor, kinesiska färdigkokta frysta Läs mer