Sparrisrisotto på portabella

Betyg 3 av 5.
4 personer har röstat
0
Sparrisrisotto på portabella

Risotto är en klassiker med stora variationsmöjligheter. Denna gång använder du sparris och portabella tillsammans med avorioris för att göra grunden till denna rätt. Förutom svampen och sparrisen kryddar du risotton med vitlök och parmesanost.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 1997

Sparrisrisotto på portabella

Ingredienser

4 portioner
4   portabellasvampar, ostronskivlingar eller stora champinjoner
4 dl  avorioris
2 msk  smör
10 dl  grönsaksbuljong (tärning + vatten)
1   vitlöksklyfta
1   gul lök
1   paket djupfryst sparris (à 250 g) eller färsk sparris (1 paket fryst motsvarar 1 knippe färsk)
1 dl  färsk parmesan eller västerbottensost
salt och peppar
1   kvist färsk örtkrydda

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Svamprisotto
Betyg 4.3 av 5.
80 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Sparrisrisotto med prästost och grillad kycklingfilé
Betyg 3.7 av 5.
6 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Ostfylld portabella med risotto
Betyg 3.2 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Marinerad svamp
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Risotto med ruccola
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Risotto med rödlök och skinka
Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga