Sparrispaj

Betyg 5 av 5.10 personer har röstat
Receptet har 8 kommentarer
5Världens godaste
Sparrispaj

En ljuvlig sparrispaj på smördeg med smakrik ost och créme fraiche smaksatt med wasabi är perfekt till vårens och sommarens bufféer! Sparrispajen är enkel att laga för att servera till många, och kan serveras både varm, ljummen och kall.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2025

Frasig smördegspaj med sparris toppad med ringlad crème fraiche och finhackad gräslök.

Ingredienser

6-8 bufféportioner
1 förp grön sparris (à 250 g)
2 dl crème fraiche
1 1/2 dl riven Västerbottensost
2 krm salt
2 krm nymalen svartpeppar
1 förp färsk smördeg (à 280 g)
1 msk sesamfrö (gärna både vita och svarta)
1/2 kruka gräslök
1 tsk wasabipasta
1 citron (skalet)

Gör så här

00:15:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

8 st
  • Snabb och enkel att göra Har blivit en favorit.

    Barbro

  • Gott, mycket gott!

    Ann-sofi

  • Jag har testat att laga denna rätt med både färsk och fryst sparris och jag tycker faktiskt det blev godare med fryst sparris! Sparrisen är lite mjukare då och lättare att äta, men det är väl en smaksak precis som det mesta annat.

    Felicia

  • Mycket god och smakrik , lätt att tillaga.

    Yvonne

  • Gjorde den på påskafton, gillades skarpt av alla. Toppbetyg.

    Janet marie

  • Supergod! Gjorde sparrispajen idag på långfredagen! Går snabbt och enkelt att göra - och blir SÅ gott. Jag följde receptet helt! Såsen ovanpå med wasabi - perfekt! Detta blir mitt favoritrecept. Min dotter är vegan men det går kanske att byta ut en del ingredienser så jag kan bjuda henne på pajen när hon kommer. Hälsningar Susanne i Västerås

    Susanne

  • Är det frusen sparris som avses i receptet?

    Eva

    Hej Eva! Det är fäska sparrisar som används i det här receptet. Hälsningar Niclas

    ICA-köket

  • Det blev riktigt gott! Jag vek in kanterna lite innan jag hade på vattnet och sesamfröna och gjorde en annan sås. Såsen gjorde jag av den resterande creme fraichen, saften från en halv citron, salt, lite risvinäger och klippt gräslök. Kan som student varmt rekommendera receptet. Snabbt och enkelt, men riktigt gott!

    Felicia

Näringsvärde per bufféportion

Näringsvärdet är beräknat per portion på 6 portioner.
Energi1478 KJ / 353 kCal
Fett28 g
Salt1 g
Kolhydrater18 g
Protein7 g

Testa liknande recept

  • Smördegssnurror med Västerbottensost
    Betyg 4.5 av 5.37 personer har röstat
    Receptet har 11 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Ramslökssill
    Betyg 3.8 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Tomat- och ingefärssill
    Betyg 4 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 12 timmar att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Laxsashimi med rabarber och pepparrot
    Betyg 3.7 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad