Sparrispaj

En ljuvlig sparrispaj på smördeg med smakrik ost och créme fraiche smaksatt med wasabi är perfekt till vårens och sommarens bufféer! Sparrispajen är enkel att laga för att servera till många, och kan serveras både varm, ljummen och kall.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2025

Ingredienser
6-8 bufféportioner
1 förp grön sparris (à 250 g)
2 dl crème fraiche
1 1/2 dl riven Västerbottensost
2 krm salt
2 krm nymalen svartpeppar
1 förp färsk smördeg (à 280 g)
1 msk sesamfrö (gärna både vita och svarta)
1/2 kruka gräslök
1 tsk wasabipasta
1 citron (skalet)
Gör så här
00:15:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bufféportion
Näringsvärdet är beräknat per portion på 6 portioner.
Energi1478 KJ / 353 kCal
Fett28 g
Salt1 g
Kolhydrater18 g
Protein7 g
Kommentarer
Snabb och enkel att göra Har blivit en favorit.
Barbro
2025-05-31Gott, mycket gott!
Ann-sofi
2025-05-17Jag har testat att laga denna rätt med både färsk och fryst sparris och jag tycker faktiskt det blev godare med fryst sparris! Sparrisen är lite mjukare då och lättare att äta, men det är väl en smaksak precis som det mesta annat.
Felicia
2025-05-09