Smördegsflarn med sparris och Västerbottensost

18
1
Smördegsflarn med sparris och Västerbottensost

En härligt somrig rätt är detta smördegsflarn som får sin smak av färskost och Västerbottensost. Smördegsflarnet toppas med grön sparris och färsk dill. Passar toppen att servera till rökt eller gravad lax.

Smördegsflarn med sparris och Västerbottensost

Ingredienser

4 portioner
1 rulle kyld smördeg (à 250 g)
150 g färskost
2 dl riven Västerbottensost
2 krm salt
2 krm svartpeppar
1 förp färsk dill (à 20 g)
1 citron
2 knippen grön sparris (à 250 g)
1 msk olivolja
1 msk smör

Till servering

ca 300 - 350 g gravad eller rökt lax
crème fraiche

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri smördeg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smördeg, färskost och smör.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri smördeg. Byt ut färskost, ost och smör mot mjölkproteinfria ersättningsalternativ.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

18

Kommentar

Emma

2022-04-26

Vårligt och jättegott! Nästa gång kommer jag smaksätta Philadelphia med lite citronzest och citronsaft, salt och peppar.

Näringsvärde per portion

Energi 3121 KJ / 746 kCal
Fett 56 g
Salt 4 g
Kolhydrater 28 g
Protein 32 g
Läs mer om näringsvärden