Smördegsflarn med sparris och Västerbottensost
En härligt somrig rätt är detta smördegsflarn som får sin smak av färskost och Västerbottensost. Smördegsflarnet toppas med grön sparris och färsk dill. Passar toppen att servera till rökt eller gravad lax.
Ingredienser
4 portioner
1 rulle kyld smördeg (à 250 g)
150 g färskost
2 dl riven Västerbottensost
2 krm salt
2 krm svartpeppar
1 förp färsk dill (à 20 g)
1 citron
2 knippen grön sparris (à 250 g)
1 msk olivolja
1 msk smör
Till servering
ca 300 - 350 g gravad eller rökt lax
crème fraiche
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3121 KJ / 746 kCal
Fett56 g
Salt4 g
Kolhydrater28 g
Protein32 g
Kommentarer
Supergott och lättlagat!
Marie
2024-07-19Jättegott!Blandade i pepparrot i färskosten.
Dan andreas
2023-06-22Vårligt och jättegott! Nästa gång kommer jag smaksätta Philadelphia med lite citronzest och citronsaft, salt och peppar.
Emma
2022-04-26