Sparris- och parmesanpaj

Smakrik paj i långpanna med färsk grön sparris och parmesan. Skär gärna i mindre bitar och bjud på buffén. Pajen kan lagas upp till 1 månad i förväg och förvaras i frysen.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2012

Ingredienser
20 bufféportioner
300 g smör
7 dl dinkelsikt eller vetemjöl
4 msk kallt vatten
späda salladsblad t ex röda mangoldskott till garnering
Fyllning
8 ägg
2 dl mjölk
6 dl vispgrädde
1 1/2 tsk salt
2 krm peppar
3 knippen färsk grön sparris
7 dl riven parmesan
Gör så här
00:20:00
00:10:00
00:01:00
00:30:00
00:10:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
2 stTestade att göra en tredjedel i en vanlig pajform. Jag tyckte att det blev för mycket sparris då, så om du testar i vanlig pajform Skulle jag rekommendera lite mindre sparris och kanske halva mängden pajskal.
Ulrika
Kan man göra pajdegen dagen innan den ska bakas ut
Susanne
Hej Susanne! Det går jättebra. Om du inte trycker ut den i formen dagen innan så behöver pajdegen ligga framme lite. Så blir det lättare att trycka ut den i formen. Hälsningar Niclas
ICA-köket