Sparris- och parmesanpaj

Betyg 3.8 av 5.19 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Sparris- och parmesanpaj

Smakrik paj i långpanna med färsk grön sparris och parmesan. Skär gärna i mindre bitar och bjud på buffén. Pajen kan lagas upp till 1 månad i förväg och förvaras i frysen.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2012

Sparris- och parmesanpaj

Ingredienser

20 bufféportioner
300 g smör
7 dl dinkelsikt eller vetemjöl
4 msk kallt vatten
späda salladsblad t ex röda mangoldskott till garnering

Fyllning

8 ägg
2 dl mjölk
6 dl vispgrädde
1 1/2 tsk salt
2 krm peppar
3 knippen färsk grön sparris
7 dl riven parmesan

Gör så här

00:20:00
00:10:00
00:01:00
00:30:00
00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

2 st
  • Testade att göra en tredjedel i en vanlig pajform. Jag tyckte att det blev för mycket sparris då, så om du testar i vanlig pajform Skulle jag rekommendera lite mindre sparris och kanske halva mängden pajskal.

    Ulrika

  • Kan man göra pajdegen dagen innan den ska bakas ut

    Susanne

    Hej Susanne! Det går jättebra. Om du inte trycker ut den i formen dagen innan så behöver pajdegen ligga framme lite. Så blir det lättare att trycka ut den i formen. Hälsningar Niclas

    ICA-köket

Testa liknande recept

  • Sparris- och ostpaj
    Betyg 4.6 av 5.20 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad