Sparris- och körvelsoppa | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Sparris- och körvelsoppa

En krämig och smaskig soppa med ljuvliga smaker från körvel och sparris, som mixas ihop med bland annat grädde och grönsaksbuljong. Serveras som en aptitretande förrätt eller som huvudrätt tillsammans med gratinerad ostsmörgås.

Detta är ett recept från Buffé nr 7, 1998
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Smält margarin eller smör i en gryta stor nog för soppkok. Pudra över vetemjöl. Rör om och späd med grönsaksbuljong. Låt koka ca 5 minuter.
  2. Tillsätt grädde och hackad körvel. Mixa ev soppan och tillsätt sparrisen. Smaka av med salt, peppar och pressad citronsaft.
  3. Servera med gratinerad ostsmörgås.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 msk smör eller margarin
  • 2 msk vetemjöl
  • 8 dl grönsaksbuljong (vatten + tärning)
  • 2 dl grädde
  • 1 dl hackad körvel
  • 1 burk hel grön sparris (à 330 g)
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 2 tsk pressad citronsaft
Lägg till i inköpslistan