Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Grillade spareribs

Grillade spareribs är en stående favorit som alltid är "fingerlicking good". Marinera revbensspjäll med lök, vitlök, tomatpuré, brun farin, vinäger, kajennpeppar och senap och grilla i ugn eller på grillen. Gott till det mesta.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär revbensspjället i mindre bitar.
  2. Marinad: Skala och finhacka lök och vitlök. Blanda lökhacket med övriga ingredienser, förutom saltet.
  3. Lägg revbensbitarna i en form och pensla dem med marinaden. Täck formen. Låt stå kallt i kylskåp ca 2 tim. Salta.
  4. Grilla revbensspjällen över utegrill eller i övre delen av ugnen i 250°C, med grill ca 20 min. Vänd efter halva tiden.
  5. Servera t ex med pumpapaj, bakad potatis och en blandad sallad.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 3 kg revbensspjäll
Marinad
  • 1 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 dl tomatpuré
  • 1 dl vatten
  • 1/2 dl Brun Farin
  • 2 msk vinäger
  • 2 msk senap
  • 1 tsk svartpeppar
  • 3 krm kajennpeppar
  • 2 tsk salt
Lägg till i inköpslistan