Spanskt ris med räkor och chorizo

Gör en stor panna med spanskt ris med räkor och chorizo. Riset smaksätts även med rökt paprikapulver och serveras med vannameiräkor. Till skillnad från en risotto ska den här rätten inte röras så ofta – du vill få en fastare konsistens. Använd carnaroliris, vars höga stärkelsehalt gör rätten krämig samtidigt som den behåller ett fint tuggmotstånd.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2025

Ingredienser
4 portioner
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
2 stjälkselleri
3 msk olivolja
12 dl kycklingbuljong (vatten och tärningar eller fond)
300 g färsk chorizo
3 tsk rökt paprikapulver
3 dl carnaroliris
ev salt
400 g frysta råa vannameiräkor
nymald svartpeppar
1 citron
Gör så här
00:05:00
00:10:00
00:15:00
00:08:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2682 KJ / 638 kCal
Fett28 g
Salt5.7 g
Kolhydrater59 g
Protein36 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer