Spansk musselpasta | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Spansk musselpasta

En förträfflig pastasås som går snabbt och lätt att laga. Såsen till denna spanska musselpasta är smaksatt med saffran och vitlök - huvudingrediensen är förstås härligt havssalta musslor. Ät, njut och bli mätt med inspiration från det spanska köket.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 1996
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skala och hacka vitlöken. Fräs den i olja i en gryta. Rör i saffran, tomater, smulad buljongtärning och crème fraiche. Ge såsen ett uppkok.
  3. Låt musslorna rinna av. Lägg ner musslorna i såsen och smaksätt med persilja, salt och peppar. Låt såsen koka någon minut så att musslorna blir varma.
  4. Servera såsen till den nykokta pastan.

För alla

Kontollera alltid nog förpacknignen på pastan, i övrigt fri från ägg.
Gör glutenfri: servera med glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: använd iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 280 g pastaskruvar
  • 2 vitlöksklyftor
  • olivolja
  • 1/2 saffran (à 0,5 g)
  • 1 burk krossade tomater (à ca 400 ml)
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 stor burk musslor (à 450 g)
  • 1/2 dl persilja
  • salt
  • svartpeppar
Lägg till i inköpslistan