Spansk musselpasta

12
0
Spansk musselpasta

En förträfflig pastasås som går snabbt och lätt att laga. Såsen till denna spanska musselpasta är smaksatt med saffran och vitlök - huvudingrediensen är förstås härligt havssalta musslor. Ät, njut och bli mätt med inspiration från det spanska köket.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 1996

Spansk musselpasta

Ingredienser

4 portioner
280 g pastaskruvar
2 vitlöksklyftor
olivolja
1/2 saffran (à 0,5 g)
1 burk krossade tomater (à ca 400 ml)
1 hönsbuljongtärning
1 dl crème fraiche
1 stor burk musslor (à 450 g)
1/2 dl persilja
salt
svartpeppar

För alla

Kontollera alltid nog förpacknignen på pastan, i övrigt fri från ägg.
Gör glutenfri: servera med glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: använd iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

12

Kommentarer