Spansk musselpasta

Betyg 2.8 av 5.
12 personer har röstat
0
Spansk musselpasta

En förträfflig pastasås som går snabbt och lätt att laga. Såsen till denna spanska musselpasta är smaksatt med saffran och vitlök - huvudingrediensen är förstås härligt havssalta musslor. Ät, njut och bli mätt med inspiration från det spanska köket.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 1996

Spansk musselpasta

Ingredienser

4 portioner
280 g  pastaskruvar
2   vitlöksklyftor
olivolja
1/2   saffran (à 0,5 g)
1   burk krossade tomater (à ca 400 ml)
1   hönsbuljongtärning
1 dl  crème fraiche
1   stor burk musslor (à 450 g)
1/2 dl  persilja
salt
svartpeppar

För alla

Kontollera alltid nog förpacknignen på pastan, i övrigt fri från ägg.
Gör glutenfri: servera med glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: använd iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.8 av 5.
12 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Torsk med musslor, äpple och sparris i currysås
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Paella med kyckling och skaldjur
Betyg 4.2 av 5.
194 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Aioligratinerade musslor
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Vinkokta musslor med pasta
Betyg 2 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Puffat paellaris
Betyg 4.9 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pasta med musslor och saffran
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga